123marta123 Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Słyszałam od wielu i znam takie przypadki, które dostały się na prawo UAM z odwołania(osoby, które były daleko od progu z pierwszej tury rekrutacji). W tym roku UAM zapowiadał 330 miejsc, przyjął jednak z pierwszej listy 529osób i już zapowiadają nikłe szanse na drugą turę! Moje pytanie brzmi, jak prawdopodobne jest to, że nie będzie drugiej listy? O czymś takim nawet nie słyszałam, UAM zawsze miał przynajmniej dwie tury. Inne miasta jeszcze nawet nie ogłosiły pierwszej tury, a nawet jeśli dużo osób nie dostanie się za pierwszym razem do upragnionej Warszawy, Krakowa czy wielu innych, będą próbować dalej a papiery w poznan.studia.net mogą być jedynie "wyjściem awaryjnym". Nie wiem na co się nastawiać, czy już zakładać z góry poprawę matury czy jednak z odwołania mam szanse? Naprawdę słyszałam, że do Poznania nie jest aż TAK TRUDNO się dostać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Ten rok jest dość wyjątkowy. Nie będą chcieli przyjmować ponad stan bo nie będą mieli za to płacone, inaczej niż to było dotychczas. Dodatkowo jest parametr 1 wykładowca na 13 studentów, w zwiazku z tym nie mogą przyjąć więcej niż chcą i tak robią też inne uczelnie. Moim zdaniem szansa na II turę jest mniejsza niż rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123marta123 Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Z drugiej strony już z pierwszej listy przyjęli o wiele więcej niż zakładano. Liczę jeszcze na odwołanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Złóż, na pewno warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...