MATURZYSTA98 Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Zastanawiam się, nad rozpoczęciem studiów na Politechnice Poznanskiej, na kierunku inzynieria chemiczna i procesowa. Zdałem matematyke w podstawie i rozszerzeniu bez problemu (94% i 68 %),fizyke mialem rozszerzona, ale nie zdawakem z niej matury, moja przygoda z Studia na kierunku chemia zakonczyla sie w I klasie liceum z oceną 4. Jestem dosc ambitny i nigdy nie mialem problemow z Studia na kierunku chemia, ale dwuletnia przerwa robi swoje. Czy ten kierunek jest bardzo trudny jeśli chodzi o chemię i fizykę ? Czy jest szansa ze dam sobie rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 To właściwie sama chemią. Może trochę przesadzam. Spójrz na siatkę godzin - przedmioty na studiach i dasz sobie odpowiedz. Chemii da się nauczyć jeśli ma się umysł ścisły- matematyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...