kzq Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Na jakich studiach najszybciej odnajdę swoją pasję? Po maturze zrobiłem rok przerwy, miałem około 10 przeróżnych prac(od mycia samochodów do budowania mieszkań) głównie Niemcy/Belgia.Na studiach chciałbym przede wszystkim podszkolić języki, zaczerpnąć jakaś wiedzę na temat prawa, ekonomii, przedsiębiorstw i poznać fajnych ludzi. Moja matura nie wygląda najlepiej, jedyna moja nauka miała miejsce podczas lekcji 88%matematyka 56% angielski 37% polski. Miejsce uczelni nie ma znaczenia, chociaż najbardziej pasował by mi Gdańsk/Olsztyn/Poznań. Jeszcze mam pytanie nie związane z tematem, czy mając 21 lat i sporą odległość do uczelni nie będę miał problemu z dostaniem się do akademiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Moim zdaniem studia nie są od tego. Na studia idzie się już ukierunkowanym. Nie ma studiów ogólnych. Na uczelniach niepublicznych zdarzają się ścieżki rozwojowe. Wówczas wybierasz np. Humanistyke i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...