mariusz2115 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Witam, jak wiadomo matura blisko więc przyszedł czas na dobre ruszyć z tematem studiów. Początkowo zastanawiałem się nad budownictwem, ale słyszałem wiele opinii, że ten kierunek tak naprawde niczego nie zapewnia, a wręcz ciężko znaleźć jest pracę, że idą tam osoby które nie wiedzą na co iść. Ostatnio myślę o informatyce, ale moje umiejętności wyniesione z liceum są nikłe i tu powstaje pytanie czy poradziłbym sobie na tym kierunku? Na AiR duże znaczenie ma informatyka? Co do miejsca studiów to wyboru nie mam, względy finansowe itp. Politechnika Białostocka jest jedyną opcją. Czy to dobra uczelnia? Nad jakimi kierunkami warto się jeszcze pochylić, zainteresować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Hej, na forum jest bardzo dużo tematów o tych kierunkach. Praktycznie codziennie się pojawiają. Zachęcam do poczytania. PB nie jest może najlepsza uczelnia w Polsce ale daje jakieś wykształcenie. Co do kierunków to kieruj się zainteresowaniami a tych widzę że w informatyce nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz2115 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 "Jakieś" wykształcenie daje kazdy szkoła wyższa. Dosc ogólnie to określiłeś. Aż tak źle jest z tą uczelnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Jakieś, nie każda. Wiele uczelni upada. Na PB masz pewność ukończenia studiów. Jeśli Chcesz się nauczyć to na każdej się nauczysz. Od informatyka wymaga się wielu umiejętności których na studiach nie nabędziesz bo to kierunek dla pasjonatów. P.S. Staram się nie oceniać uczelni. Nie jest to ścisła czołówka ale wszystko zależy od studenta. Możliwości daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz2115 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 No okej. Powiedz mi jeszcze o AiR. Dużo tam studia.net/informatyka? Co głównie sie liczy na tym kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Matematyka i informatyka. AIR to wykorzystanie studia.net/informatyka w technice. Dużo jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...