Skiciara Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Witajcie. Sesja tuż , tuż a ja nawet nie wiem czy opłaca mi się do niej uczyć gdyż nie wiem czy będę dopuszczona . Powiedzcie mi , co się dzieje jeżeli nie uzyska się zaliczeń z wszystkich ćwiczeń? Czy można wtedy podejść do egzaminów?. Słyszałam że jest coś takiego jak warunek. Na czym to polega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 widzisz i tu sytuacja jest skomplikowana. Jak z danego przedmiotu nie masz zaliczonych ćwiczeń to oficjalnie nie możesz podejść do egzaminu. Wówczas spada Ci cały przedmiot. Możesz mieć warunek z 1 przedmiotu, czyli jesteś na kolejnym roku ale powtarzasz ten jeden przedmiot. Musisz za to zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Z reguły, jak pisze Łukasz, możesz nie zdać egzaminu z jednego przedmiotu (tzn. nie zdać żadnego terminu lub właśnie nie być dopuszczoną). Wtedy bierzesz warunek - idziesz na kolejny rok, ale robisz też drugi raz niezaliczony przedmiot, oczywiście za niego płacąc. Ceny z reguły są proporcjonalne do liczby ECTS przedmiotu - każda uczelnia ustala swoje stawki. Czasem gdy przedmiot jest duży, tzn. ma dużo godzin i ECTS, to nie można dostać warunku i trzeba powtarzać rok. Z reguły jednak można pozałatwiać wszystko z prowadzącymi innych przedmiotów i powtarzać tylko niezaliczony przedmiot (mimo to ma się "rok w plecy"). Nie słyszałam, żeby ktoś przez jeden przedmiot był niedopuszczony do całej sesji, ale nigdy nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Z reguły z jedną poprawka dają warunek. Faktycznie opłata zależy od punktów ECTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skiciara Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ok , ale warunek można wziąć jeśli nie zda się egzaminu a jeśli nie ma się zaliczonych ćw to wgl się do egzaminu nie podchodzi.. Czy działa on od razu na cały przedmiot czyli zaliczenie ćwiczeń+ egzamin =1 warunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Tak działa na cały przedmiot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dokładnie, zaliczenie przedmiotu to wpis w dziekanacie, karcie zaliczeniowej czy jakimś systemie, nieistotne. To, co trzeba zrobić, by ów wpis uzyskać (ćwiczenia, zaliczenia, egzaminu pisemne, ustne itd.) to już nieważne z punktu widzenia ewentualnego warunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skiciara Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 A co jeżeli przedmiotów jest więcej niż jeden? Np. dwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skiciara Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 I jeszcze kilka pytań: 1.Co jeżeli nie zdąży się odbyć praktyk do końca semestru? 2. Czy można wziąć urlop dziekański na jeden semestr? 3. Co w sytuacji jeżeli studiujemy dwa kierunki a zawalimy kierunek wiodący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 1. to samo jakbyś nie zaliczył przedmiotu 2. nie można 3. nie ma to znaczenia jaki kierunek zawalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skiciara Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Ale czy zawalenie kierunku wiodącego pozwoli na przejście dalej na drugim kierunku? Bo pamiętam ze pisałam jakies takie podanie jak zapisywałam się na drugi kierunek , ze zobowiazuje się do nie zawalenia pierwszego...nie pamiętam jak to dokładnie brzmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 nie będzie mialo wpływu. Bynajmniej nic mi o tym nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Normalnie nie ma czegoś takiego, jak kierunek wiodący. Jeśli studiujesz dwa kierunki na jednej uczelni i podpisywałeś jakąś umowę (czego normalnie się nie robi, chyba że studiujesz niestacjonarnie albo na uczelni prywatnej), to to mogą być jakieś wewnętrzne przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skiciara Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 A jeżeli nie uzyskam wpisów z dwóch cwiczen to jest dla mnie jeszcze jakiś ratunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Repeta. Małe szanse na warunek. Możesz pisać podanie ale będzie ciezko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skiciara Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 A to nie jest tak ze na warunek można wiasc nawet dwa przedmioty , byle ich łączna suma nie przekraczala danej sumy ects?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 raczej nie, chociaż to jest zapisane w regulaminie uczelni i na każdej jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...