MissClick Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Cześć, Zamierzam wybrać się na studia na PCZ wdział budownictwa i mam kilka pytań. Jest możliwość pogodzenia studiów niestacjonarnych z praca w tygodniu, czy ten kierunek wymaga dużo pracy w tygodniu? Jak wygląda przykładowo sobota w jakich Jak jest z wysokością opłaty, czy to się płaci co semestr, czy jak ? Chciałem od października 2017, lecz dzisiaj wszedłem na ich stronę i widzę, że jest rekrutacja na studia letnie. To na tym samym polega tylko zaczyna się w innym miesiącu? Może ktoś z tego kierunku to czyta, jak jest z książkami/zeszytami + ogólnymi przyborami? Trzeba dużo wiedzy z chemii/fizyki/matmy ze szkoły średniej? Może ktoś by mi rozszerzył specjalności: konstrukcje budowlane i inżynierskie (stacjonarne i niestacjonarne) technologia, organizacja i Podyplomówki z zarządzania w zostań inżynierem budowlanym (stacjonarne i niestacjonarne) architektura w zostań inżynierem budowlanym (stacjonarne i niestacjonarne) Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Spokojnie można studiować niestacjonarnie. Zajęcia odbywają się najczęściej w soboty i niedziele. Są to 2, 3 tygodnie w miesiącu. Może zdarzyć się tak, że wykład (nie są obowiązkowe) będzie w tygodniu, tak robi coraz więcej uczelni. Płacić możesz jak chcesz, miesięcznie, semestralnie lub rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MissClick Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Powiedz mi jak z posiadana wiedzą ze szkoły średniej w tym kierunku czy wszystko można nadrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Wszystko można nadrobić poza matematyka. Ona jest potrzebna na wysokim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MissClick Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Podstawę napisałem na 92% i z rozszerzeniem (24%)było gorzej bo nie było po prostu czasu w technikum na zrealizowanie całego materiału. Ja się nie "uczyłem" matematyki, wystarczyła lekcja wprowadzająca + ćwiczenia i pisałem na 4/5, lecz pewnie większy nacisk na rozszerzenie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 To musisz trochę popracować bo matematyka będzie potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MissClick Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Języka obcego nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Jest, pewnie są nawet dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MissClick Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Jest na nich wielki nacisk czy tak profilaktycznie, bo z tym to u mnie słabo? Ogólnie lepiej mi szło na przedmiotach ścisłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 To już sprawa indywidualna prowadzącego. Przeważnie są dwie grupy słabsza i lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MissClick Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Ale wiele zależy jakich prowadzących Wam przydziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MissClick Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Jak z pracą, tzn. wiem że będzie obowiązkowa praktyka. Częściej spotykamy się z wymaganym doświadczeniem, więc tu pojawia się pytanie. Może warto będzie zmienić dotychczasową prace na inna w dziedzinie budownictwa. Popracować trochę fizycznie, obejrzeć jak przebiega proces, może jakiś staż lub praktyka. Są niektóre ogłoszenia z informacją o douczeniu do stanowiska. Praca jest dla mnie ważna, bo jestem na własnym utrzymaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Tak jak piszesz to bardzo dobra droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MissClick Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 To czekam na rekrutacje i na listę przyjętych, może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...