Skocz do zawartości
Damian6940

Problem z wyborem kierunku i uczelni.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Skończyłem technikum informatyczne i chciałem dalej iść na studia w tym kierunku, niestety nie dostałem się na studia dzienne na żadną z uczelni państwowych w Warszawie jeżeli chodzi o kierunek informatyka. Rozpocząłem więc studia dzienne na Wojskowej Akademii technicznej kierunek mechatronika gdyż był to jedyny kierunek na jaki się dostałem,pomimo że reszta przedmiotów w tym matematyka nie sprawia mi trudności ,to niestety kompletnie nie radze sobie z fizyką. W związku z czym nie widzę przyszłości na tej uczelni.

- Czy możecie polecić jakąś uczelnie na której wykładają kierunki informatyczne z łatwa fizyką (lub bez niej), szkoły prywatne również biorę pod uwagę. (Biorę pod uwagę uczelnie w Warszawie z racie tego iż mieszkam na jej obrzeżach)

- Jeżeli informatyka bez fizyki nie jest możliwością jakie kierunki polecacie na których nie jest zbyt ciężko i na których nie ma fizyki ( zastanawiałem się nad ekonomią, zarządzaniem lub logistyką)

- Byłbym wdzięczny za podanie nazw szkół w których poziom nie jest zbyt wysoki i na których mam szanse utrzymać się (moja matura 80%mat p 65%polski p 90% angielski r 98 angielski p)

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Na pewno większość uczelni niepublicznych w Warszawie ma niższy poziom niż topowe uczelnie publiczne ale są wyjątki jak np SGH. 

Na uczelni niepublicznej powinieneś sobie poradzić. Zawsze możesz studiować niestacjonarnie i zdobywać doświadczenie to też dobre rozwiązanie a przy tym zdarza się tak że na niestacjonarnych wykładowcy są bardziej poblazliwi. Fizyka to głównie matematyka więc można się jej nauczyć 

Fizyka jest na wszystkich studiach informatycznych. Może występować wprost jako fizyka lub pod innymi przedmiotami. UKSW to pewna uczelnia publiczna. Nie należy do elity ale też jakoś specjalnie nie odstaje. 

Warszawa.studia.net/informatyka 

Pod tym linkiem znajdziesz uczelnie z Warszawy i okolic które prowadzą informatyke