Ludziewymataja Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Witam, mam parę pytań dotyczących kierunku Elektronika i Telekomunikacja na Politechnice Wrocławskiej. Pozwolę je sobie wypisać za pomocą gwiazdek. *Czy EiT z wydziału Elektroniki Mikrosystemów i Fotoniki dużo różni się od elektroniki bądź telekomunikacji z innych wydziałów? *Czy próg punktowy który jest wyznaczany regularnie co rok może świadczyć o poziomie danego kierunku na określonym wydziale? *Czy orientują się państwo jakich przedmiotów można spodziewać się w bardzo intensywnym nakładzie, czy pierwszy rok jest zapchany matematyką i fizyką czy też spodziewać się już wtedy można przedmiotów bardziej technicznych? *Fizykę miałem tylko na początku technikum a potem już nic, moja matura z matematyki podstawowej wynosi 64% a matury z fizyki nie pisałem. Czy EiT na wydziałe elektronikii mikrosystemów i fotoniki może być w takim wypadku wobec mnie "bardzo surowe" oraz wymagające? czy osoba z tak napisaną maturą i takim stanem wiedzy będzie w stanie sobie poradzić na tym kierunku przy większym nakładzie pracy? Z góry dziękuję za odwiedzenie tego tematu i za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 1. Różnie się tylko profilem kształcenia, w zależności od ukierunkowania wydziału 2. Nie może, często określa tylko popularność danego kierunku 3. wystarczy przejrzeć program wybranego kierunku studiów Najważniejsza jest matematyka, reszta jest do nauczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Progi punktowe zależą głównie od tego jak w danym roku poszła matura i ilu kandydatów stara się o przyjęcie na dany kierunek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Ale też uczelnie nie pozwalaja sobie na schodzenie poniżej jakiegoś progu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...