glorek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Cześć. Co wybrać: inżynieria środowiska czy gospodarka przestrzenna? Oba kierunki na politechnice, oba inżynierskie, z tym że inżynieria środowiska ma przedmioty takie jak Studia na kierunku chemia, biologia, więcej projektowania, a gospodarka przestrzenna więcej zajęć z prawa i przepisów, więc wydaje mi się też łatwiejsza. W przyszłości chciałabym zajmować się nieruchomościami (sprzedaż) lub projektowaniem nowoczesnych rozwiązań dla budynków. W pierwszym przypadku lepiej pasuje chyba gosp przestrzenna, a w drugim inż śr. Co wybrać? Ewentualnie myślałam jeszcze, by zrobić studia inż śr, a potem podyplomowe z nieruchomości lub gosp przestrzennej, bo jest taka możliwość. Tylko czy to na pewno ma sens i czy Podyplomowe.Studia.net wystarczy, by dostać fajną pracę? A może inż śr I stopień i magister z gosp przestrzennej (sprawdziłam można), ale to wydaje mi się zbyt mocnym kombinowaniem. Nie chcę potem żałować wyboru i chcę czuć na studiach, że to ma sens Linki w poście dodały się automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Moim zdaniem zdecydowanie lepiej zrobić gospodarkę przestrzenną właśnie ze względu na możliwości. Kieruj się tym co Cię bardziej kręci i interesuje bo nie wytrzymasz 3 lat na kierunku, który będzie Cię nudził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glorek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 A czemu Twoim zdaniem gospodarka przestrzenna daje większe możliwości od inż śr? Każda opinia jest dla mnie cenna w tej chwili, bo mam już niewiele czasu na podjęcie decyzji. Sprawdziłam programy studiów i opisy przedmiotów i właściwie oba kierunki są ciekawe i mi pasują. Wiem, że gospodarkę nieruchomościami czy planowanie przestrzenne można zrobić również podyplomowo, a inż śr nie. Im więcej czytam, tym większy mam dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Trudno porównać studia podyplomowe z gospodarki przestrzennej do studiów I stopnia. Moim zdaniem w tej chwili jest większe zainteresowanie na rynku pracy po gospodarce przestrzennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glorek Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Kształciłam się już w kierunku architektury wnętrz, ale chciałabym to uzupełnić czymś innym. W takim wypadku nadal uważasz, że gosp przestrzenna jest bardziej pasują, by to jakoś połączyć? I dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 moim zdaniem tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glorek Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 No to chyba postanowiłam. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Przyłączam się do opinii Łukasza i również jestem za Gospodarką Przestrzenną:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 myślę, że jest to po prostu dopełnienie tego czym się zajmowałas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...