NowyStudenttt Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Witam Mam pytanie jak wygląda życie studenckie w akademiku ? Wyszukiwarka pokazuje tyle rozwiązań a opinie są naprawdę różne interesuje mnie Gdańsk i tamtejsze domy studenckie. Pytam się ponieważ stoję przed wyborem mieszkanie(kawalerka) czy akademik. Przy okazji aby nie zakładać kolejnego tematu czy przy dochodzie 990 zł na osobę mam okazję na stypendium socjalne ? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Nie masz opcji na stypendium socjalne, dochód na osobę musi byc poniżej 560 zł na osobę. Akademiki w Gdańsku ale ktore Ug? PG? UG ma wiele wyremontowanych akademików blisko uczelni. Akademikow PG nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NowyStudenttt Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Interesują mnie właśnie akademiki PG i jak mieszka się w akademiku czy jest to jak piszą brak prywatności i brak ciszy czy wygląda to inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Raczej tak, Akademik jest dla osob ktore lubią taki styka życia lub nie mogą sobie pozwolić na wynajęcie własnego lokum. Koszty życia w akademiku to około 600-700 zł, koszty życia na stancji na przynajmniej 900zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiasta Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Możesz dostać miejsce w akademiku nawet jeśli przekraczasz minimum socjalne - ale to zależy od tego czy będą wolne miejsca w akademiku oraz jak daleko masz od swojego miejsca zamieszkania na uczelnię. Pewnie nie obędzie się bez pisania podania, ale próbować zawsze możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Przy niżu demograficznym miejsc w akademikach jest coraz więcej więc kryteria się zmniejszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świątek Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Mam wrażenie, że już się tak nie szaleje w akademikach jak kiedyś. Chociaż, ja każdemu polecam akademik, to dobra szkoła życia! Ja po tylu latach nadal mam kontakty z ludźmi, których poznałem w akademiku - na wspomnienie niektórych imprez i dyskusji do rana gęba się sama śmieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tcheinava Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Ja również polecam akademiki! Świetni ludzie, usamodzielnienie się, mnóstwo nowych znajomych i możliwość sprawdzenia swojego angielskiego przy rozmowach ze studentami z innych krajów , chociaż wiadomo - różni ludzie się zdarzają. Dodatkowym plusem są niskie koszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...