Adrian Wiśniewski Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Staję przed wyborem między mechatroniką na wydziale elektrycznym na Politechnice Wrocławskiej, a Mechaniką/Mechatroniką na wydziale mechanicznym na Politechnice Poznańskiej. Jestem niedaleko punktowo i jestem na 90% pewny, że dostanę się zarówno na pwr, jak i pp w drugiej rekrutacji(na pwr zabrakło 10pkt, pp 572 punkty, a rok temu minimum to 440. Zdaję sobie sprawę,że żeby coś osiągnąć po polskich uczelniach trzeba robić coś ponad program,więc dobrze byłoby, gdyby aż tak wiele na tej politechnice nie wymagali(dali szansę rozwijać się z innych aspektów). Oprócz jestem osobą która na pamięć uczy się z przymusu, ale bardzo lubię kombinować i samemu chodzić do wielu wniosków. Do Poznania mam bliżej, ale nie jest to większy plus.Który wydział byłby dla mnie bardziej odpowiedni, elektryczny pwr, czy mechaniczny pp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Pisz zgodnie z regulaminem forum. Inaczej posty będą usuwane. To zależy co chcesz w przyszłości robić. Oba wydziały maja inna specyfikę która wynika chociażby z ich nazwy. Z wiązki z tym kształcą w rożnych profilach i maja i nr specjalności. Przejrzyj program i zobacz co Ci bardziej odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...