Dyszcz Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Witam! Wybieram sie na studia dzienne na Politechnikę Rzeszowską i interesuje mnie kieruek Lotnictwo i Kosmonautyka. Ciekawią mnie i lotnictwo i astronomia więc z tym nie ma problemu ale obawiam się czy będzie mi łatwo odnaleźc się na rynku pracy, ponieważ planuje wyemigrować do jakiegoś anglojezycznego kraju (mój ang. jest na poziomie b2/c1) niedługo po studiach. Do tej pory planowałem informatyke i ten kierunek i rynek pracy znam w miarę dobrze ale może wiecie czy lotnictwo nie byłoby ciekawszym (albo wartym zaryzykowania) rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Trudno powiedziec bo to bardzo niszowy kierunek. To kierunek typowy dla pasjonatów. Po takich studiach jeszcze wiele lat potrzeba zanim zaczniesz dobrze zarabiać ale jak ktoś to lubi to jedyna droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fadro Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Witam, to może głupie pytanie, ale czy dziewczyna sobie poradzi po takich studiach, czy pracodawcy będą skorzy przyjąć dziewczynę do pracy na równi z facetem? (Nie chodzi mi o żadne feministyczne pobudki, po prostu pytam, by wiedzieć wcześniej księgowa Wałbrzych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Nie widzę przeszkód z poradzeniem sobie na tych studiach i w późniejszej pracy przez dziewczynę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...