gaunterodim Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Cześć, zainteresował mnie ten kierunek: http://wszic.pl/ Czy ktoś więcej o tym wie? Polecacie? Myślałem o karierze w sporcie, stąd pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 A co byś chciał konkretnie po tym robić? Zastanawiam sie czy nie lepiej skończymy wychowanie fizyczne na AWF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaunterodim Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 A co byś chciał konkretnie po tym robić? Zastanawiam sie czy nie lepiej skończymy wychowanie fizyczne na AWF? Tu jest specjalizacja Podyplomówki z zarządzania zespołem. Myślę, że mógłbym zostać trenerem koszykówki. Kumpel trenuje niepełnosprawnych w koszykówce i mówi, że to praca marzeń, więc... Co do AWF - nie słyszałem za wielu dobrych opinii. A ta WSZiC wygląda na taką wiesz...nowoczesną. Nie zasiedziałą, im się tam wyraźnie chce...tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Jednak co AWF to AWF. Co Ci daje sama ukończenie tych studiow, musisz uprawnienia trenera robić sam a AWF może Cię do tego lepiej przygotować. Specjalizacje nie sa takie istotne, mozesz rownież studiować sport na AWF bo powstaje ten kierunek studiow a we Wrocławiu na AWF już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaunterodim Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zastanawiam się ciągle. Dzięki za dorzucenie kamyczka do ogródka, że tak powiem. W WSZiC to na przykład kusi mnie e-learning, nowoczesne podejście do nauki, spotkania z ludźmi, którzy robią już w zawodzie... Wydaje mi się, że bardziej starają się tam ukierunkować na zawód, a nie odchować i pożegnać. Ktoś jeszcze dorzuci opinie? Może ktoś tam studiował właśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Moim zdaniem E-learning jest słabym rozwiązaniem, wygodnym ale słabym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaunterodim Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Moim zdaniem E-learning jest słabym rozwiązaniem, wygodnym ale słabym Czemu słabym? Wydaje mi się, że to przyszłość nauki... WSZiC chyba idzie za trendami zachodnimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Słabym bo nie wyobrażam sobie studiow bez kontaktu z nauka i wykładowcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaunterodim Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Ale z tego co widzę to nie jest tak, że w tej wyższej szkole e-learning to całość zajęć kontakt jest + jeszcze spotkania z ludźmi z branży. Masz rację, że całościowo to nie bardzo, ale w kawałku..why not. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Nikt mnie do tego nie przekona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaunterodim Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Rozumiem Nie mniej wciąż czekam na kogoś, kto tam studiował na WSZiC, żeby mieć info z pierwszej ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 myślę, że o takie osoby na tym forum będzie trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosław Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Rozumiem Nie mniej wciąż czekam na kogoś, kto tam studiował na WSZiC, żeby mieć info z pierwszej ręki Hej, przypadkiem znalazłem Twój wpis. W przyszłym roku kończę studia licencjackie na WSZiC-u, specjalizacja Coach piłki nożnej, nie mniej jednak jestem gotowy odpowiedzieć Ci na wiele pytań na temat nowych specjalizacji oraz rewolucji na naszej uczelni, także śmiało pytaj Jeśli chodzi o podstawową różnicę między AWF a WSZiC- ta druga uczelnia została powołana do życia przez profesorów związanych z AWFem i polskim sportem na jego profesjonalnym szczeblu. Nie jako typowy rywal, ale ciekawa alternatywa. Powstała z myślą o kształceniu kadry specjalistów w dziedzinie sportu w jego holistycznym znaczeniu. Silne nastawienie na praktykę nie oznacza oczywiście wyparcia teorii, ale jej staranny dobór. Nie nauczą cię tutaj budowy organizmu człowieka w przybliżeniu do najmniejszej tkanki, zajęć nie będziesz spędzał nad stosem książek. W zależności od wybranej specjalizacji dowiesz się za to o powiązaniach sportu z aspektami ekonomicznymi, psychologiczno-społecznymi, biologicznymi czy czysto sportowymi. Jednak wiedza ta będzie niezbędnym minimum, bo tak naprawdę to nie sama teoria, a praktyka, liczba odbytych staży, przeprowadzonych szkoleń i umiejętność przełożenia wiedzy w swój warsztat (chociażby trenerski) będzie fundamentem Twojego sukcesu Moim zdaniem (i to pragnę zaznaczyć), Twój przyszły pracodawca bardziej doceni twoje dokonania, spojrzenie na sport w wydaniu profesjonalnym, samozaparcie do ciągłego rozwoju i silną motywację, aniżeli to, jaką szkołę ukończyłeś. Dlatego też WSZiC zminimalizował liczbę zajęć w stacjonarnym wydaniu na rzecz e-learningów, praktyk, warsztatów i spotkań z ludzmi sportu, aby unaocznić Ci, że możesz wkrótce być w ich gronie. Oczywiście możesz nie studiować wcale, zrobić papiery trenerskie i liczyć, że w końcu osiągniesz upragniony cel- to jest możliwe. Ale jeśli chcesz wzorować się na profesjonalistach, trenerach- praktykach, którzy ze względu na o wiele mniejszą grupę docelową i niszowość uczelni pomogą Ci w sposób zindywidualizowany (co jest wykluczone na publicznych uczelniach) to zapraszam na WSZiC. Rektor Uczelni jest osobą tak inspirującą, wręcz emanującą swoją pozytywną energią do działania, że jeśli nie braknie Ci wewnętrznej motywacji do działania i jasno wytyczonego, ambitnego lecz realnego celu, to z pewnością nie uznasz tych 3 lat za zmarnowane. Trochę się rozpisałem, nie wiem czy to informacje, których oczekiwałeś. W każdym razie, chętnie odpowiem na kolejne pytania, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Super, ze znajdują sie takie osoby na forum z chęcią pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harrywa Opublikowano 19 Listopada Udostępnij Opublikowano 19 Listopada W dniu 11.07.2016 o 17:21, Radosław napisał(a): Hej, przypadkiem znalazłem Twój wpis. W przyszłym roku kończę studia licencjackie na WSZiC-u, specjalizacja Coach piłki nożnej, nie mniej jednak jestem gotowy odpowiedzieć Ci na wiele pytań na temat nowych specjalizacji oraz rewolucji na naszej uczelni, także śmiało pytaj Jeśli chodzi o podstawową różnicę między AWF a WSZiC- ta druga uczelnia została powołana do życia przez profesorów związanych z AWFem i polskim sportem na jego profesjonalnym szczeblu. Nie jako typowy rywal, ale ciekawa alternatywa. Powstała z myślą o kształceniu kadry specjalistów w dziedzinie sportu w jego holistycznym znaczeniu. Silne nastawienie na praktykę nie oznacza oczywiście wyparcia teorii, ale jej staranny dobór. Nie nauczą cię tutaj budowy organizmu człowieka w przybliżeniu do najmniejszej tkanki, zajęć nie będziesz spędzał nad stosem książek. W zależności od wybranej specjalizacji dowiesz się za to o powiązaniach sportu z aspektami ekonomicznymi, psychologiczno-społecznymi, biologicznymi czy czysto sportowymi. Jednak wiedza ta będzie niezbędnym minimum, bo tak naprawdę to nie sama teoria, a praktyka, liczba odbytych staży, przeprowadzonych szkoleń i umiejętność przełożenia wiedzy w swój warsztat (chociażby trenerski) będzie fundamentem Twojego sukcesu Moim zdaniem (i to pragnę zaznaczyć), Twój przyszły pracodawca bardziej doceni twoje dokonania, spojrzenie na sport w wydaniu profesjonalnym, samozaparcie do ciągłego rozwoju i silną motywację, aniżeli to, jaką szkołę ukończyłeś. Dlatego też WSZiC zminimalizował liczbę zajęć w stacjonarnym wydaniu na rzecz e-learningów, praktyk, warsztatów i spotkań z ludzmi sportu, aby unaocznić Ci, że możesz wkrótce być w ich gronie. Oczywiście możesz nie studiować wcale, zrobić papiery trenerskie i liczyć, że w końcu osiągniesz upragniony cel- to jest możliwe. Ale jeśli chcesz wzorować się na profesjonalistach, trenerach- praktykach, którzy ze względu na o wiele mniejszą grupę docelową i niszowość uczelni pomogą Ci w sposób zindywidualizowany (co jest wykluczone na publicznych uczelniach) to zapraszam na WSZiC. Rektor Uczelni jest osobą tak inspirującą, wręcz emanującą swoją pozytywną energią do działania, że jeśli nie braknie Ci wewnętrznej motywacji do działania i jasno wytyczonego, ambitnego lecz realnego celu, to z pewnością nie uznasz tych 3 lat za zmarnowane. Może ktoś z Was będzie chciał się podzielić swoimi przeżyciami lub sprawdzić Bezpieczne zakłady z PayPal w serwisie MightyTips Zdaje sobie sprawę ze śmieszności tego, co piszę, ale tak właśnie jest. Czasami chce się aż płakać podczas biegu! Trochę się rozpisałem, nie wiem czy to informacje, których oczekiwałeś. W każdym razie, chętnie odpowiem na kolejne pytania, pozdrawiam Hej! Dzięki za szczegółowe informacje o WSZiC, brzmi naprawdę inspirująco, szczególnie podejście praktyczne i indywidualizacja w nauczaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...