julkaa_97 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Hej mam pytanie dotyczące przepisania oceny z jednej uczelni na drugą. Obecnie jestem na pierwszym roku ale mam zamiar poprawiać maturę i od początku zacząć studiowanie na wymarzonej uczelni ale na podobnym kierunku. Teraz w ciągu roku musze zaliczyć dwa przedmioty ogólnouczelniane które są takie beznadziejne, że trochę szkoda mi czasu marnować- wolałabym przygotować się do poprawy matury. Gdy nie zalicze roku dlatego że nie będę mieć wymaganej ilości punktów ects przez te oguny a reszte przedmiotów zalicze to będę mogła oceny z niektórych z nich przepisać na nowej uczelni? Czy skoro nie zaliczyłam roku to wszystko przepada? Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Hej, Przepisanie ocen miedzy uczelniami jest praktycznie niemożliwe, jedyna opcja, że prowadzący przedmiot jest ten sam lub powiedzmy, że się znają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julkaa_97 Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Naprawdę? Myślałam, że można bo wiele razy słyszałam, że ktoś zaczynał od nowa na innej uczelni i przepisywał oceny z przedmiotów, które miał już zaliczone wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Bardzo mała szansa. Jest możliwość, że jeśli masz obecnie zajęcia z Prof. a później będziesz miała z Dr to może CI przepisać uznając, iż ocena tego pierwszego jest ważniejsza. Ale to tylko kwestia uznania. Nie musi tego robić. Na moich studiach przepisywali tylko oceny wypisywane przez siebie plus czasami od kogoś z wyższą rangą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...