Samika Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 cześć! moje studia kompletnie nie miały nic wspólnego z tym co teraz chcę robić jednak niestety nie mam innego wyjścia ponieważ od kilku miesięcy już nie mogę znaleźć pracy "w zawodzie". zwracam się więc do osób które są z tematem obeznane, które same zakładały sklep. mam już obmyślony profil sprzedaży, wszystkie wnioski przygotowane, biznes plan itd. teraz pora na to by przejść do pierwszych realizacji. po pierwsze oprogramowanie sklepu - jest jakieś kultowe? coś z czego każdy powinien korzystać, w tym ja? albo może czym się kierować przy wyborze między kilkoma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Najlepiej zacząć od Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz Szkudlarski Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 O Allegro nawet nie myśl - wysokość opłat wykończy Twój portfel już na samym początku działalności. Kultowe e-shopy to oczywiście Magento i Prestashop. Z łatwiejszych rzeczy możesz przetestować WordPress eCommerce, czyli wtyczke do WP, aczkolwiek to raczej bardzo niska półka w porównaniu do dwóch wcześniej wspomnianych. Pamiętaj jednak, że sam wybór softu to dopiero początek... musisz pomyśleć jeszcze o wielu innych aspektach funkcjonowania e-shopu, co niestety będzie wiązać się ze sporymi wydatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ale Allegro to duży rynek odbiorców. Mam wątpliwości czy dla jednej osoby jest do ogarnięcia prowadzenie innego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samika Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 wydaje mi się, ze tak pod warunkiem jakiegoś asystenta sprzedaży. co do oprogramowania to za p. Miłoszem Prestashop albo Sellingo. też nie jestem zwolenniczką Allegro - prywatnie można coś wystawić, ale jako sprzedawca to się słabo opłaca teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 to może na początek warto zamieszczać ogłoszenia na olx, albo na fb są różne grupy tzw bazarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 olx to bardzo dobry pomysł na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Nie jest chyba tak całkiem słabo z tym allegro skoro coraz więcej sklepów tam wystawia swoje produkty, no ale fakt, że oni już mają dochody, chociaż są też tacy co dopiero rozkręcają tam biznes. A co chcesz sprzedawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Mam znajomych, którzy na allegro handlują z powodzeniem i tam też otworzyli swój pierwszy sklep. Jednak allegro to ogromny rynek zbytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 przy otwarciu strony www ze sklepen nalezy pamiętać o tym, że musimy tenn sklep odpowiednio rozreklamować, wypoziomować itd... to są dodatkowe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 dlatego ja wciąż nie jestem przekonany, że nie warto zaczynać od allegro. Moim zdaniem to dobre rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Samika co o tym sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 własnie pisze, że jej się słabo to opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 a przekalkulowałaś dokładnie koszty? Przy allegro masz koszty rozbite na każdy towar, a przy uruchomieni sklepu musisz na początek więcej zainwestować. Masz zrobiony jakiś bilans wydatków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Napisała, że ma zrobiony biznes plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...