grzesiu041 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Witam. Studiuję pierwszy rok na Politechnice Poznańskiej na kierunku Mechanika i Budowa Maszyn. Dużo byłem chory w tym roku i nabawiłem się sporych zaległości. Miałem już parę kolokwii i tylko niektóre udaje mi się zaliczać... Zdecydowałem, że to jednak nie jest to i chciałbym przerwać studia i o nowego roku zacząć studia na innej uczelni i teraz rodzi się pytanie jak to z tymi punktami ECTS wygląda.. Czy jak przerwę teraz to mogę iść bez problemu na inne studia od nowego roku, czy jest szansa, że będę później musiał za te punty stracone na PP płacić? Czy jest różnica jak przerwę studia po I semestrze czy po II? I jeszcze jedno pytanie czy jak zaliczę z danego przedmioty ćwiczenia, a nie zaliczę wykładów to czy dostanę jakieś punkty ECTS? Nie ma mnie teraz w poznan.studia.net, nadal choruje i nie mam jak przejść się do dziekanatu :\ Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Cześć, A czytałeś forum? Temat poruszany wiele razy, nie ma już ograniczonej liczby punktów ECTS wiec za nic nie musisz płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Faktycznie temat jest bardzo często wałkowany. Punkty ECTS nadal są na uczelniach ale nie ma już limitów i nie ma płatnych studiów dziennych na uczelniach państwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zmieniło się to zgodnie z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego, który obalił płatność za 2 kierunek studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu041 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Tak czytałem właśnie sporo tematów na forum i jedni odpisywali, że trzeba płacić później np na 7 semestrze jak zabraknie punktów. Fakt nie zwracałem uwagi na daty tematów i może tak było kiedyś? Czyli tak jakby mógłbym zmieniać kierunki co roku mając niepozaliczany semestr na poprzedniej uczelni i nie będę za nic płacił za żadne punkty stracone? (pytanie czysto teoretyczne, nie mam zamiaru tak robić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 dokładnie tak, nie będziesz za nic płacił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgadza się, ale lepiej tak nie rób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 pamiętaj, że to też może się zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 A jaki kierunek teraz chodzi Ci po głowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 podłączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu041 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Myślałem nad Zarządzaniem i Inżynierią Produkcji na Uniwersytecie ekonomicznym lub nad logistyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Oba ciekawe i godne polecenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgadzam się, oba warte uwagi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu041 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Cieszę się wiecie może jaki jest poziom matematyki na ZiIP na UEP? Podobny poziom Jak na PP? Czy może łatwiej/trudniej? I jak jest z fizyką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Podobny poziom, matematyka to najtrudniejszy przedmiot na 1 roku studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Z tego co mi się wydaje to i Politechnika Poznańska i Uniwersytet Ekonomiczny w poznan.studia.net mają podobne poziomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Moim zdaniem mają podobny poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...