pastaksg Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Witam , moimi zainteresowaniami są sport, turystyka i służby mundurowe. Chciałbym rozpocząć studia niestacjonarne, Myślę o Bezpieczeństwie Narodowym na WSB w Gliwicach, Bezpieczeństwie Wewnętrznym na Uniwersytecie Opolskim, kiedyś myślałem też o Turystyce i Rekreacji na Politechnice Opolskiej , obecnie myślę trochę mniej o tym kierunku z racji tego , że ukończyłem technikum turystyczne i podczas praktyk w Hotelach czy Biurach Podróży , osoby po studiach Turystycznych odradzały mi ten kierunek z powodu problemów ze znalezieniem pracy w woj. Opolskim . Od jakiegoś czasu po głowie bardziej chodzi mi bezpieczeństwo narodowe/wewnętrzne lub też resocjalizacja. Próbowałem dostać się do Policji , niestety niezdany Multiselect. Co polecacie ? I jaki kierunek najlepszy z wyżej podanych ? Lub może jeszcze jakiś całkiem inny ? Dodam , że chodzi o studia niestacjonarne , obecnie pracuję w innej branży , jako operator w systemie 4 brygadowym , więc studia wiązałyby się ze zmianą pracy , na system 1 ewentualnie 2 zmianowy z weekendami wolnymi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Hej, skoro nie dostałeś sie do policji to raczej trudno wiązać przyszłość ze służbami mundurowymi i isc w bezpieczeństwo, bo jak nie praca w służbach to co innego po tym? Turystyka i rekreacja to ciekawy kierunek a z praca jest jak po każdym innym czyli jak przepracujesz studia dobrze to prace znajdziesz. Na politechnice opolskiej jest wiele ciekawych kierunków dla osób które pracują zawsze ciekawe studia sa z studia z zarządzania bo dają dobre ogólne wykształcenie po którym można wiele zrobic Bezpieczeństwo wewnętrzne i narodowe to prawie identyczne kierunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joanna24 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 A może byś spróbował do służb więziennych, skoro chciałbyś też resocjalizację. Co prawda testy psychologiczne są podobne, ale może tym razem by się udało www.prospectrum.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Do służby więziennej tez sa dość surowe testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...