Skocz do zawartości
Zaparov

Nawigacja Lotnicza - Politechnika Katowice

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w przyszłym roku matura, więc powoli muszę myśleć o wyborze kierunku na studia. Bardzo poważnie zastanawiam się nad kierunkiem Transport na Politechnice Śląskiej w Katowicach o specjalizacji Nawigacja Lotnicza. Moje pytanie jest następujące : 

czy kierunek ten jest ciężki i wymagający oraz przede wszystkim jakie są wrażenia studentów tego kierunku. Czy w późniejszych latach organizowane są jakieś praktyki ? Czy kierunek ten jest interesujący, a co najważniejsze, czy da mi prace w przyszłości.

Czy macie jakieś opinie o tym kierunku  ale na Politechnice Krakowskiej ???

Pozdrawiam  

Cześć

Ważna informacja wybierając kierunek kieruj sie wyborem kierunku a nie specjalności ponieważ mozesz sie na dana specjalizacje nie dostać, jest na nią osobna rekrutacja po 1 roku studiów (najcześciej) do tego dana specjalizacja może nawet nie powstać a na dyplomie u tak najważniejszy jest kierunek,

Podsumowując kierunek transport to bardzo fajne studia, które moim zdaniem dają ciekawe możliwości w przyszłości

Spoko,

Myślałem, ze właśnie kierunki lotnicze Cię interesują czy chodzi Ci o kierunki rzeszowskie?

Lotnictwo jest tylko w Warszawie i Bydgoszczy

http://www.studia.net/lotnictwo

Lotnictwo i kosmonautyka występuje w większej ilości miast ale tez nic w Twoich okolicach

http://www.studia.net/lotnictwo-i-kosmonautyka

Z tego co wiem, jesli chodzi o Politechnikę Śląską Wydział Transportu to śmiało możesz kierować się specjalnościami, bo tam nacisk właśnie na specjalności jest bardzo duży i nie ma takich sytuacji, że się coś nie uruchomi, a to jest bardzo dobry wydział.

Z tego co wiem, jesli chodzi o Politechnikę Śląską Wydział Transportu to śmiało możesz kierować się specjalnościami, bo tam nacisk właśnie na specjalności jest bardzo duży i nie ma takich sytuacji, że się coś nie uruchomi, a to jest bardzo dobry wydział.

No to myslę, że to może być dla Ciebie wartościowa podpowiedz

Nawet nie wiedziałem że w  Katowicach jest Nawigacja Lotnicza. Kiedyś w pociągu rozmawiałem z chłopakiem jeżdżącym ze Szczecina do naszego polskiego zagłębia lotniczego (Rzeszów, Mielec,) na studia lotnicze - miał potem do wyboru pilotaż cywilny albo konstrukcje lotnicze (silniki). Okazywał duże samozaparcie tym podróżowaniem, a jego opowieść brzmiała przekonująco. Wiem, że na pilotaż nie każdy miał szanse (vide: uwaga o specjalizacji).

Witam ponownie, 

Rozważając moje zainteresowania i to co chciałbym robić w przyszłości, wydział transportu w Katowicach wydaje się być nieodpowiedni( dlatego dziękuje za wszelkie informacje na jego temat ), nie tylko ze względu na to ,że jest najbliżej mnie, lecz także dlatego, że Politechnika Śląska w rankingach wypada lepiej niż sąsiednia w Krakowie. Tam też istnieje taki kierunek ze specjalizacją transport lotniczy, jednak z tego co wiem nie jest on otwierany z powodu zbyt małej liczby chętnych. 

Jednak teraz najważniejsza jest matura, jej wynik oraz same umiejętności matematyczno - fizyczne, gdyż dostać się na studia to jedno, ale grunt to się  utrzymać  i wynieść takie umiejętności, aby z łatwością znaleźć prace