Zaparov Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Witam, w przyszłym roku matura, więc powoli muszę myśleć o wyborze kierunku na studia. Bardzo poważnie zastanawiam się nad kierunkiem Transport na Politechnice Śląskiej w Katowicach o specjalizacji Nawigacja Lotnicza. Moje pytanie jest następujące : czy kierunek ten jest ciężki i wymagający oraz przede wszystkim jakie są wrażenia studentów tego kierunku. Czy w późniejszych latach organizowane są jakieś praktyki ? Czy kierunek ten jest interesujący, a co najważniejsze, czy da mi prace w przyszłości. Czy macie jakieś opinie o tym kierunku ale na Politechnice Krakowskiej ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Cześć Ważna informacja wybierając kierunek kieruj sie wyborem kierunku a nie specjalności ponieważ mozesz sie na dana specjalizacje nie dostać, jest na nią osobna rekrutacja po 1 roku studiów (najcześciej) do tego dana specjalizacja może nawet nie powstać a na dyplomie u tak najważniejszy jest kierunek, Podsumowując kierunek transport to bardzo fajne studia, które moim zdaniem dają ciekawe możliwości w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaparov Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Dzięki za odpowiedz. A czy ty masz jakieś informacje na temat kierunku bardziej lotniczego jakim jest np. inżynieria lotnicza czy choćby ta nawigacja na innych uczelniach w Polsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Wiem, ze w Rzeszowie sie tym specjalizują na Politechnice Rzeszowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaparov Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 To wiem, tylko nie za bardzo interesują mnie te kierunki. Musze jeszcze wnikliwie sprawdzić inne miejsca, Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Spoko, Myślałem, ze właśnie kierunki lotnicze Cię interesują czy chodzi Ci o kierunki rzeszowskie? Lotnictwo jest tylko w Warszawie i Bydgoszczy http://www.studia.net/lotnictwo Lotnictwo i kosmonautyka występuje w większej ilości miast ale tez nic w Twoich okolicach http://www.studia.net/lotnictwo-i-kosmonautyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Z tego co wiem, jesli chodzi o Politechnikę Śląską Wydział Transportu to śmiało możesz kierować się specjalnościami, bo tam nacisk właśnie na specjalności jest bardzo duży i nie ma takich sytuacji, że się coś nie uruchomi, a to jest bardzo dobry wydział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Z tego co wiem, jesli chodzi o Politechnikę Śląską Wydział Transportu to śmiało możesz kierować się specjalnościami, bo tam nacisk właśnie na specjalności jest bardzo duży i nie ma takich sytuacji, że się coś nie uruchomi, a to jest bardzo dobry wydział. No to myslę, że to może być dla Ciebie wartościowa podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgadzam się, że Wydział Transportu Politechniki Śląskiej to bardzo dobry wydział i warto jest tam studiować. Z tego co się orientuję to większość absolwentów bez problemu znajduje zatrudnienie, bo jest tam bardzo duża współpraca z firmami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Po tych kierunkach jest dużo pracy, szczególnie jeśli się je ukończy na dobrej politechnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Skoro jestes z Sosnowca, to szkoda Ci się nawet rozglądać za inną uczelnią jak masz Polibudę pod nosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 to prawda, Katowice masz pod nosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 i to fajny wydział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Moim zdaniem jak interesują Cię kierunki lotnicze a ściślej rzecz ujmując Nawigacjja, to wybierz i taki właśnie kierunek... wtedy całe studia kręcić się będą wokół tego tematu, 4. uczelnie masz do wyboru: http://www.studia.net/nawigacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Myśle, ze rozwiazanie Niki nie jest złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 często jest tak, że pierwsza mysl najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamA Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Nawet nie wiedziałem że w Katowicach jest Nawigacja Lotnicza. Kiedyś w pociągu rozmawiałem z chłopakiem jeżdżącym ze Szczecina do naszego polskiego zagłębia lotniczego (Rzeszów, Mielec,) na studia lotnicze - miał potem do wyboru pilotaż cywilny albo konstrukcje lotnicze (silniki). Okazywał duże samozaparcie tym podróżowaniem, a jego opowieść brzmiała przekonująco. Wiem, że na pilotaż nie każdy miał szanse (vide: uwaga o specjalizacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 No niestety ze specjalizacjami tak bywa, ze nie każdy ma szanse na każda specjalizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Myślę, że jesli chodzi o pilotaż to nie każdy ma szanse, bo nie każdy się do tego po prostu nadaje i tu o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 na pewno są też badania, które trzeba zrobić żeby się na taki pilotaż dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaparov Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Witam ponownie, Rozważając moje zainteresowania i to co chciałbym robić w przyszłości, wydział transportu w Katowicach wydaje się być nieodpowiedni( dlatego dziękuje za wszelkie informacje na jego temat ), nie tylko ze względu na to ,że jest najbliżej mnie, lecz także dlatego, że Politechnika Śląska w rankingach wypada lepiej niż sąsiednia w Krakowie. Tam też istnieje taki kierunek ze specjalizacją transport lotniczy, jednak z tego co wiem nie jest on otwierany z powodu zbyt małej liczby chętnych. Jednak teraz najważniejsza jest matura, jej wynik oraz same umiejętności matematyczno - fizyczne, gdyż dostać się na studia to jedno, ale grunt to się utrzymać i wynieść takie umiejętności, aby z łatwością znaleźć prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Żeby sie utrzymać na studiach to już wszystko zależy od Twojej systematyczności podczas studiów. Studia sa dość samodzielne i jeśli wszystko zostawisz na ostatnia chwile bo nikt nie będzie Cię przymuszał do nauki to może być cieżko sie utrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Nieodpowiedni czy odpowiedni? Bo treść sugeruje, że odpowiedni a napisałeś, że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 własnie, wydaje mi się, że odpowiedni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...