julkaa_97 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Hej W tym roku piszę maturę i mam ogromny problem z wyborem przedmiotów zdawanych na rozszerzeniu. Znalazłam parę kierunków, które mnie zainteresowały i ogólnie spodobały mi się, ale nie są one za bardzo ze sobą powiązane. Nie chce zdawać z 5 rozszerzeń i mieć marne wyniki bo wolę przygotować sie dobrze do 2. Myślałam o tych kierunkach: - technologia chemiczna PW- Studia na kierunku chemia UW/WAT- bioinżynieria zwierząt SGGWKtóry z tych kierunków wydaję sie najciekawszy i na jakiej uczelni? Czy może jest tutaj osoba, która studiuje/studiowała któryś z tych kierunków i może mi opowiedzieć jak jest i jakie są perspektywy pracy? Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Do tych dwóch najepiej zdawaj bio i chem rozszerzone, będziesz miała wybór, a resztę podstawy. Nie za dużo. Chyba że jeszcze rozszerzoną matematykę weźmiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Hej, Kierunki są w miarę do siebie zbliżone najlepiej zdawać rozszerzenie z matematyki i chemii. Da Ci to najwieksza swobodę wyboru. Co do kierunków to już Twoja decyzja, mi wydaje sie być najciekawsza technologia chemiczna, ewentualnie Studia na kierunku chemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Z pewnością Studia na kierunku chemia i matematyka to podstawa i do tego dobrze by było biologię albo fizykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Myślę, że też nie ma co przesadzać, jeśli zdasz chemię na rozszerzeniu plus matematykę to moim zdaniem wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 zgadza się studiuj matmę i Studia na kierunku chemia wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Dlatego moim zdaniem lepiej zdać matmę i chemie lepiej, niż zdawać więcej przedmiotów. Po prostu to nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julkaa_97 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Jeżeli chodzi o studia chemiczne to lepiej wybrać uczelnie techniczną czy uniwersytet? Mam na myśli szczególnie tytuły jakie dostaje się po skończeniu danej uczelni. Czy mając "inżyniera" przed nazwiskiem mam większą szansę na zdobycie pracy w zawodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Moim zdaniem nie ma to takiego znaczenia chociaż wiele osób mówi, ze lepiej miec inżyniera bo to wykształcenie techniczne. To kwestia preferencji. Wybierając uczelnie kieruj sie tym, która bardziej Ci pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 w tej chwili jest jednak trochę buuum na inżynierów, więc ja byłabym chyba bardziej za studiami inżynierskimi niż licencjackimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy ja wiem czy jest taki boom, mówi sie żeby robić inżynierów i robi sie ich bardzo często z każdego kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 tak się mówi, bo pracodawcy często wolą przyjąć inżyniera, oczywiście nie dotyczy to wszystkich kierunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 myślę, że wolą przyjąc osobę z doświadczeniem dopiero w drugiej kolejności lub nawet trzeciej patrzą czy przed nazwiskiem ma inż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 oczywiście, że doświadczenie to podstawa, ale wiem, że przy rekrutacji (w zalezności od stanowiska) czasami jednak patrzą czy ma się ten tytuł inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 pewnie patrzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...