embryo Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Witam, jestem uczniem drugiej klasy liceum i zastanawiam się nad wyborem kierunku studiów. Interesuje mnie badanie zachowań ludzkich (mimiki, gestów, kontaktów, komunikacji, et cetera et cetera). Rozumiem, że wiążę się to z psychologią, ale czy jest jakiś specjalizujący się w takich, a nie innych szczegółach odłam? Oraz drugie pytanie: jakie przedmioty musiałbym zdawać na maturze, żeby móc kandydować na daną uczelnię? Zamierzam na pewno zdawać rozszerzony język angielski i historię, ale podejrzewam, że jeżeli nie będą to bardzo dobre wyniki, to może nie wystarczyć. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Hej, Możesz iść na psychologie a pózniej zrobić studia podyplomowe np. z fonogestow. Ten sposób wydaje mi sie najbardziej trafny. Na maturze musisz zdawać na pewno rozszerzony polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Hej, ja też poradzę Ci zrobić najpierw zwykłą psychologię - da Ci podstawy i lepsze perspektywy zawodowe niż wąski kierunek. Jakie przedmioty, to już musisz sprawdzić na stronie uczelni, które Cię interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 A jakie uczelnie i miasta bierzesz pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embryo Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Przyznam szczerze, że nad tym się jeszcze wcale, a wcale nie zastanawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 A to ma znaczenie. Najlepiej to wybrać psychologie a nie w każdym mieście ona jest. Tutaj masz wykaz psychologii w całym kraju http://www.studia.net/psychologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Zdecydowanie najlepiej zrobić psychologię a po psychologi szukać odpowiednich kierunkowych studiów podyplomowych. A skąd jesteś? Może polecimy Ci coś w Twoim regionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Dokładnie, jeśli interesuje Cię mimika, gesty, fonogesty i komunikacja niewerbalna to tylko studia podyplomowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Nie będę tu oryginalna i też polecę ci psychologię a potem realizacja pomysłu Agnieszki studiami podyplomowymi jest najbardziej sensowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killrangers Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 chwila, ale studia psychologia nie mają pięć lat? to strasznie dużo czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Maja 5 lat i co z tego, wiele może sie jeszcze zmienić w myśleniu ale warto je zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embryo Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Jestem ze wschodnich krańców wielkopolskiego, czyli najlepiej Poznań, Łódź, Warszawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Psychologie znajdziesz w każdym z tych miast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 To duże miasta i tam nie ma problemu ze studiowaniem psychologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 I w każdym z tych miast psychologia jest na dobrym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...