Macioo Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Chciałbym studiować ekonomię na kierunku controlling w Gdańsku na UG. Do rzeczy; Najbardziej interesuje mnie czy na tym kierunku matematyka jest bardzo potrzebna i czy jest górującym przedmiotem ? Nie jestem orłem w matematyce i właśnie tego się obawiam. Moge rozszerzać Pol Ger, Mat Ger lub Wos Ger. Jeśli ktoś ma wiedze to proszę się nią podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Chyba chcesz studiować kierunek Kierunek ekonomia specjalność controlling. Pamiętaj, ze ta specjalizacja wcale nie musi powstać i na specjalność jest osobna rekrutacja najczęściej po 1 roku. Czy jest dużo matematyki? Tak jest duzo matematyki, statystyki i rachunkowości a do tego kierunek logistyka. Musisz liczyć sie z tym, ze będziesz potrzebowal dodatkowych zajec z matematyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macioo Opublikowano 3 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 A na jakiej specjalności matematyka występuje najrzadziej i jest najmniej potrzebna . Tak wiem że na ekonomi studiuj matmę jest ważna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Na wszystkich. Specjalności nie różnią sie od siebie przedmiotami podstawowymi tylko dodatkowymi. A przedmioty matematyczne na ekonomii należą do grupy podstawowej, czyli jakiej byś nie wybrał podstawa z matematyka bedzie ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Myślę, że rozszerzenie matematyki Ci się przyda na wszystkich kierunkach ekonomicznych. Tak jak pisze Łukasz w podstawie programowej jest matematyka, statystyka, ekonometria, badania operacyjne. Wejdź i sprawdź sobie dokładnie jakie są przedmioty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Matematyka i przedmioty z nią związane (statystyka, badania statystyczne, ekonometria itp.) to podstawa w ekonomii, zatem trochę wysiłku będzie Cię zcekać, ale moim zdaniem dla chcącego nic trudnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Ewentualnie będziesz musiał liczyć na pomóc starszych kolegów, którzy chętnie udzielają korepetycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Wspólna nauka to super wynalazek na studiach:), nie jednemu pozwoliło to skończyć z mgr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Szczególnie na kierunkach technicznych i ekonomicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Rzeczywiście świetnie się to sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 a korzystałaś podczas studiów z pomocy straszego koleżeństwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...