karolkabla Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Witam serdecznie Mam problem dotyczący wyboru kierunku. Mianowicie nie wiem, który zapewni mi lepsze perspektywy. Swoją przyszłość wiążę z reklamą, generalnie z marketingiem. Zarówno filologia polska jak i dziennikarstwo umożliwiają kształcenie się w tym kierunku. Na drugim roku pierwszego stopnia dziennikarstwo oferuje specjalizację reklamę i design, a na drugim stopniu- public relations i branding. Zaś na filologii polskiej miałabym specjalizację edytorstwo, a później podstawy grafiki komputerowej. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ kompletnie nie wiem, który kierunek lepiej "zrobi" ze mnie copywritera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta777 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Dziennikarstwo moim zdaniem brzmi ciekawiej, specjalizacja o której mówisz też wydaje się być naprawdę fajna. Sama chętnie wybrałabym taki kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Na filologii polskiej też może być fajnie. A na jakie uczelnie się dostałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkabla Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Tylko w swoim mieście, czyli Łódź tj. Uniwersytet Łódzki Przestudiowałam wszystkie przedmioty obu kierunków i jest taka różnica, że na filologii jest dużo typografii i komputera, ale zero brandingu. A znowuż na dziennikarstwie dużo promocji marki itp., trochę komputera i dużo teorii o sztuce pisania. Dlatego myślałam, żeby najpierw pójść na dziennikarstwo (nieco bardziej prestiżowy kierunek i dużo mniejsza szansa na zakwalifikowanie się), a gdzieś za 2-3, może 5 lat dokształcić się jeszcze na filologii polskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Pomyśl o polonistyce w Kaliszu - to niedaleko. Maja studia mocno sprofilowane na pracę w mediach, dużo praktyki, sporo zajęć z ekspertami. Chyba będzie druga tura rekrutacji,. Co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkabla Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Faktycznie niedaleko, ale nie chcę opuszczać rodzinnego miasta Dlatego mam do wyboru albo dziennikarstwo albo filologię polską na UŁ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Poczytaj sobie o zawodzie Copywritera http://www.studia.net/zawody/7475-copywriter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek_net Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Dziennikarstwo wydaje mi się ciekawsze, ale rzeczywiście poczytaj o tym co robią Copywriterzy, albo poszukaj coś innego co by Cię interesowało w przyszłości z tej tematyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 No jeśli bierzesz pod uwagę tylko Łódź to faktycznie ograniczasz sobie trochę możliwości. coś za coś bo polonistyki w różnych miastach bardzo mocno się teraz różnią. poczytaj sobie jak to teraz wygląda http://www.studia.net/o-kierunkach-studiow/7474-czy-warto-studiowac-polonistyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkabla Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Rzeczywiście ten kierunek w Kaliszu idealnie by mnie przygotował do zawodu copywritera, ale jak już Pan napisał- coś za coś. Zdecyduję się na dziennikarstwo, a za 2-3 lata pójdę jeszcze na polonistykę. Bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Ważne, że decyzja podjęta Daj znać jak Ci się studiuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkabla Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Oczywiście, odezwę się. Dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkabla Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Miałam zdać relację z dziennikarstwa. Cieszę się, że wybrałam ten kierunek. Nie zamierzam studiować jeszcze polonistyki. Trafiłam na fajną ekipę, chcę skupić się na jednym. Poza tym trochę odeszłam od pomysłu zostania specjalistą ds. Podyplomówki z reklamy i kusi mnie to dziennikarstwo. Na szczęście dopiero po trzecim semestrze wybieram specjalizację, więc mam duuuużo czasu na podjęcie decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Super, że jesteś zadowolona z własnego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...