Esperanza Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Nie wiem jakie studia wybrać kulturoznawstwo czy filologię hiszpańską? interesuję się kulturą różnych krajów,chciałabym w przyszłości wyjechać do Hiszpanii i tam mieszkać chcę iść na studia filologi hiszpańskeij po części dlatego że chcę się nauczyć języka,nie zamierzam wykonywać zadnej pracy zwiiazanej z tymi dwoma kierunkami studiów,chcę być makijażystką,ale nie chcę iść na kosmetologię,wolę po którychś z tych dwóch kierunków studiów iść do szkoły policealnej na te studia chcę iść jedynie dla studiowania czegoś co mnie interesuje. Filologię hiszpańską chciałąbym studiować na Instytucie Filologi Romańskiej w poznan.studia.net lub na UJ a Kulturoznawstwo na Uniwersytecie Rzeszowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arash2 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Cześć Filologia hiszpańska to super kierunek, sam chciałbym go studiować ale bardzo wysokie progi są a same studia należą do tych trudniejszych. Kulturoznawstwo z kolei to bardzo przyjemny kierunek. Być może daje szersze horyzonty ale wydaje mi się że w Twoim przypadku sensowniejsza byłaby hispanistyka. Rozumiem że jesteś nastawiona na wiele nauki, chcesz się nauczyć języka oraz interesujesz się tym krajem. W dodatku jeżeli masz zamiast przenieśc się do Hiszpanii (co także mam w planach) to wybrałbym filologię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Ja też w tekiej sytuacji postawiłabym na filologią hiszpańską i wybrałabym UJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haniatorun Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Piękny język i super kultura, więc ja bym wybrała hispanistykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Poznań czy Kraków? Musisz brać pod uwagę też kwestie logistyki i wyjazdów do domu po słoiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 i jaka decyzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Zawsze najpierw to koszty - czy stać mnie na inne miasto, często odlegle. Ale przede wszystkim kluczowe znaczenie powinno mieć to, czym się interesujecie, w jakim zawodzie siebie widzicie. Osiągnięcie czegoś zawodowo nie jest proste - wymaga to poświęcenia wiele czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...