Whatodo Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Witam! Znacie może jakieś skuteczne sposoby na naukę języka angielskiego? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Dobry korepetytor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whatodo Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 A co innego? Z gramatyka sobie radze dobrze, troszke gorzej ze slownictwem, bo czego sie naucze to zapomne Rozumienie ze sluchu to moja zmora #( Zalezy mi na podszkoleniu slownictwa i rozumieniu ze sluchu jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekAdm Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Polecam oglądanie filmów w wersji oryginalnej, najlepiej jeszcze z angielskimi napisami. Bardzo przyjemna nauka 'przy okazji". Bardzo dobre na wypracowanie rozumienia ze słuchu, łącznie z akcentowaniem, rozumieniem pełnych zdań i sformułowań. Na początek polecam filmy brytyjskie mówią wyraźniej niż amerykanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Pomyśl o wyjeździe za granicę, aby "zanurzyć" się w języku, już 2 tygodnie świetnie wpływają na komunikatywną znajomość, a poza tym kucie, kucie i kucie słówek....ja lubiłam tłumaczyć sobie piosenki, to zawsze fajne połączenie przyjemnego z pożytecznym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Poznać fajną dziewczynę z innego kraju i dużo rozmawiać z nią na skype 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whatodo Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Poznać fajną dziewczynę z innego kraju i dużo rozmawiać z nią na skype Hahaah, świetny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Nie ważne jak, ważne są efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpf Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Osobiście polecam słuchanie angielskich wykonawców i zespołów. To wg mnie świetny sposób na naukę słówek i wymowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowbojka Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 jako studentka moge CI powiedzieć jedno - marsz do szkoly jezykowej! ale nie no, serio. ja juz przed matura chodzilam do lincolna na kurs certyfikatowy. zdalam certyfikat na 1 roku i okazalo sie to strzalem w 10, bo na 2 zaczyna sie angielski. na uj trzeba miec co najmniej poziom B2 i trzeba chodzic 2x w tyg na pierwszym i 1x w tyg na drugim roku. a ja nie musialam, bo mialam certyfikat CAE (czyli C1). Naprawde jest to potem duza oszczednosc czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 a co sądzicie o szkole językowej british school? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 myślę że można znaleźć atrakcyjniejszą ofertę niż EF, to jednak raczej dość luksusowa opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Jeśli radzisz sobie z gramatyką, a problemem sa bardziej słówka, to na początek możesz spróbować z internetem: angielskie strony, fora, czaty, żeby rozmawiać, filmy bez lektora, książki. W razie czego jest milion slowników, którymi będziesz mógł się wspomóc. Słówka szybko się utrwalą, jeśli mózg uzna je za przydatne. I jak poczujesz si pewnie, to konwersacje na żywo - z lektorem na kursie albo z kimś z zagranicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek77m Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Oglądanie filmów to na pewno spoko sprawa, ale trzeba uważać bo często język tam używany jest slangowy , zawsze można pojść do szkoły językowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Dobre są filmy po angielsku z angielską listą dialogową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poloa Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Ja korzystam z podręcznika, w którym są teksty i ich nagrania, słowniczek najważniejszych pojęć i zadania do tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 I słusznie. To jedna z dobrych dróg by byc na bieżąco z jezykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whatodo Opublikowano 15 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Ja korzystam z podręcznika, w którym są teksty i ich nagrania, słowniczek najważniejszych pojęć i zadania do tekstu. Poloa, mogłabyś podać nazwę tego podręcznika Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Właśnie przydałoby się, jak macie jakieś dobre propozycje to podawajcie z tytułami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...