kulozik Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 witam, mam mętlik w głowie i liczę na Wasze rady Otóż za rok kończę studia z ratownictwa medycznego. Wiem że z pracą ciężko zwłaszcza dla kobiet, poza tym jest to niestety zawód, który nie daje możliwości rozwoju, awansu i wynagrodzenie też nie jest adekwatne do wykonywanej pracy. Jednak ratownictwo bardzo mi się podoba bo inaczej już na pierwszym roku bym to rzuciła. Ale chciałabym zrobić coś jeszcze, bo obawiam się że po prostu nie znajdę pracy a wyjeżdżać cały czas zagranicę też nie chce. Dlatego ostatnio poważnie myślałam o logistyce. Czy jest sens zaczynać coś, co de facto nie jest spokrewnione z ratownictwem, ale mimo wszystko ciekawe i daje więcej możliwości. I czy kierunek logistyka wpływa na np organizację ratownictwa w sytuacjach kryzysowych? Mogłabym to jakoś połączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 lepiej zainwestować w studia podyplomowe z studia z zarządzania kryzysowego. Moim zdaniem lepiej od logistyki zrobić pielęgniarstwo, skoro dobrze czujesz w zawodzie ratownika medycznego. Pielęgniarstwo poszerzy Twoje kompetencje. W Polsce i zagranicą będą potrzebni ludzie z takim wykształceniem, a w Polsce będzie coraz lepiej z płacami w tym zawodzie. Myśl bardziej perspektywicznie, czyli co bedzie za 20-30 lat. kierunek logistyka to fajny kierunek ale zupełnie zmienia Twoja drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Można myśleć o dalszym rozwoju pod kątem nie mikro - jak pielęgniarstwo, ale makro. Z tego punktu widzenia kierunek logistyka jest bardzo istotna. Jednak o pracę na pewno będzie łatwiej jeśli wybierzesz inne studia medyczne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 To wszystko zależ od tego czy masz sprecyzowane co chcesz robić jak połączych logistykę i ratownictwo, zastanawiałaś się nad tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...