Don Kamillo Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Cześć. Z racji tego, że to mój pierwszy post na tym forum serdecznie witam wszystkich studentów! Chciałbym, żebyście się podzielili wrażeniami na temat zagranicznych wyjazdów studenckich. W broszurach i stronach internetowych są opisywane zachęcająco, ale głównie interesuje mnie to, czy faktycznie można coś ciekawego zobaczyć (ciekawego turystycznie) oraz jak wygląda taki wyjazd od poszewki. Jak wygląda "opieka" rezydentów podczas wyjazdu? Jak wygląda organizacja? Jakie są atrakcje itp? Pytam głównie ze względu na fakt czy tego typu wyjazd jest codzienną alkoholową libacją. Nie zrozumcie mnie źle, fajnie jest się napić, ale jeśli mam wykładać niemałą sumę pieniędzy na to, żeby codziennie tankować do bólu, bo się okaże, że oprócz tego nic ciekawego nie będzie to... wolę nie wykładać. Napiszcie proszę jak to wyglądało w Waszym przypadku. Życzę udanej, wyczyszczonej sesji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Masz na myśli wymianę studencką w czasie studiów podczas Erasmus Plus? Czy oferty biur turystycznych dla studentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don Kamillo Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Oczywiście chodzi o ofertę biur turystycznych dla studentów :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zwykle są to normalne wyjazdy turystyczne "opakowane" w etykietę "dla studenta" nie liczyłbym na nic wyjątkowego - może poza upustem cenowym na studencką kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najeżona Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Niestety ale większość takich wyjazdów to codzienne imprezy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Lepiej chyba dowiedzieć się jakie masz możliwości wyjazdu w ramach programu Erasmus i próbować jechać na taką wymianę. Ewentyalnie sprawdź oferty szkół językowych, bo z tego co wiem to niektóre mają całkiem fajne oferty i na wysokim poziomie, ale nie wiem czy to Cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelina.sowaczewska Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Ja myślę, że to wszystko zależy od podejścia. jak chce się tylko imprezować, to znajdzie się zawsze do tego dobre warunki, jeżeli uczyć, to też, w każdych warunkach można się rozwijać. moja koleżanka była na takim zagranicznym wyjeździe i bardzo dużo skorzystała, poznała odmienną kulturę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Ja myślę, że to wszystko zależy od podejścia. jak chce się tylko imprezować, to znajdzie się zawsze do tego dobre warunki, jeżeli uczyć, to też, w każdych warunkach można się rozwijać. moja koleżanka była na takim zagranicznym wyjeździe i bardzo dużo skorzystała, poznała odmienną kulturę itp. Od podejścia bardzo duzo zalezy, ale również od organizacji takiego wyjazdu jak i od towarzystwa jakie tam będziemy mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...