Klosten Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam, moja sytuacja wygląda następująco: zacząłem studia na pg w 2013, a po 2 semestrze miałem za duży dług pkt ECTS, więc byłem zmuszony wziąć dziekankę i poprawić niezaliczone przedmioty z drugiego semestru. W tym roku jednak znalazłem ciekawą pracę i przestałem uczęszczać na przedmioty, które powinienem teraz poprawiać i za które powinienem zapłacić, ale dopiero we wrześniu(tak się dogadałem na początku semestru). Gdybym teraz zrezygnował ze studiów byłbym praktycznie 2 lata w plecy, a do tego zapewne musiałbym zapłacić za warunki, których nawet teraz nie będę zaliczał. W skrócie: jestem na 2 semestrze (powtarzam niezaliczone przedmioty z tego semestru), gdzie rocznikowo powinienem być na 4 semie i teraz prawdopodobnie będę rezygnował ze studiów. Chciałem się dowiedzieć, czy jest możliwość odstąpienia od takich opłat (nie przystępuję do egzaminów i rezygnuje ze studiów). Ogólnie chciałbym w październiku ponownie podjąć się studiów - prawdopodobnie zaocznych. Czy w mojej sytuacji będą jakieś problemy z ECTS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Jeśli chodzi o zaoczne studia to nie będzie żadnych problemów z ECTS. Co do odpłatności za studia musisz napisać podanie do Dziekana o umorzenie opłat i odpowiednio je uzasadnić a najlepiej to iść do niego na dyżur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosten Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Strzelam, że nagłe olśnienie, że te te studia nie są dla ciebie i znalezienie pracy się nie łapią do 'odpowiedniego' uzasadnienia ;p? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 A może opcja przenosiny na inny kierunek w ramach tego samego wydziału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...