bockscar Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Witam. Sytuacja wygląda następująco: rok temu pisałem maturę, dostałem się na studia z historii, ale uznałem że ten kierunek nie jest dla mnie i rzuciłem te studia. W tym roku pisałem maturę z geografii. Pragnę złożyć papiery na kilka kierunków. Do niektórych matura z geografii nie jest potrzebna. I tu moje pytanie czy mogę już złożyć papiery na kierunki które nie uwzględniają matury z geografii i czy muszę czekać na ogłoszenie wyników z gery ? dostanę wtedy jakieś nowe świadectwo maturalne ? Bo jeżeli to możliwe to wolałbym złożyć papiery już teraz na kierunki, które nie biorą pod uwagę matury z geografii, i nie czekać, jeżeli to nie jest konieczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Możesz zarejestrować się w systemie rekrutacyjnym, składanie papierów jest po ogłoszeniu wyników maturalnych czyli po 1 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bockscar Opublikowano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Możesz zarejestrować się w systemie rekrutacyjnym, składanie papierów jest po ogłoszeniu wyników maturalnych czyli po 1 lipca. a ja dostanę całkowicie nowe świadectwo maturalne (nowy numer itp itd) czy to samo z dopisaną geografią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Tego już nie wiem, bo to techniczne pytanie, ale to chyba nie problem, żeby je podmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Rejestracja już na wielu uczelniach ruszyła i korzytają z niej wszyscy również i Ci co wyników jeszcze nie znają, tak więc droga wolna. Czy złożysz papiery teraz czy po ogłoszeniu wyników to niewiele zmieni, bo uczelnia i tak dopiero po ogłoszeniu wyników ustali dostatecznie progi od jakich będzie przyjmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Póki co nie wpisuj ne świadectwa przy rejestracji, uzupełnisz jak już dostaniesz świadectwo z geografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 A dlaczego uznałeś, że studia z historii nie dla Ciebie? A może to tylko kwestia złego programu studiów i sprawę załatwiłaby zmiana uczelni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bockscar Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Po prostu mi się nie podobało. Większość osób tam to z przypadku bo nie dostało się nigdzie indziej (a tam było najłatwiej) ale nie ważne. Mam jeszcze jedno pytanie. Studia rzuciłem po prostu - przestałem na nie chodzić. Czy muszę odebrać stamtąd jakieś papiery czy coś ? dodam że list, iż skreślony jestem z listy uczniów przyszedł do domu miesiąc temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Tak, przeciez masz tam zostawione świadectwo dojrzałości. Wszystkie dokumenty, które skladales sa do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zwykle nie liczy się kolejność zgłoszeń - ale liczba punktów rekrutacyjnych. Możesz więc wysłać aplikację przez system rekrutacyjny nawet pięć minut przed zamknięciem rekrutacji. Ale lepiej nie ryzykuj na ostatnią chwilę, bo a nuż się system zatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 ;)moja siostrzenica tez się tym martwila czy wazna jest kolejność zgłoszeń ale tak jak Sebastian pisze nie jest to istotne w większości kierunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Musisz przeczytac regulamin rekrutacji na kierunku, ktory Cie interesuje. Rozne uczelnie maja rozne terminy. Swiadectwo dojrzalosci masz jedno - to ktore dostales, gdy zdales mature. Dozdawane przedmioty i poprawki zdanych dostajesz na aneksie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bockscar Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Drodzy forumowicze dziękuję za wszystkie odpowiedzi ! Jak się okazało - nie muszę jechać odebrać papierów z byłej uczelni bo tam są same kserówki (tak powiedziała pani w dziekanacie, jak dzwoniłem żeby się zapytać czy muszę coś odebrać) Mam masę obaw przed całym systemem rekrutacji. Nie ma czegoś takiego, że jak rzucę jedne studia nie mogę iść na kolejne ? Wydaje mi się to absurdalne ale serio się stresuję. Pragnę studiować a nie siedzieć w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Możesz spokojnie wybrac kolejne studia. Kiedys drugi kierunek byl platny, ale juz od roku to znieśli wiec spokojnie możesz isc na nowe studia i nic się nie stanie. Potraktuja Cie jak nowego kandydata. Przeciez uczelnie w tej chwili przyjmują ludzi, którzy maja 50 czy 60 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Próbuj złożyć aplikację na więcej niż jeden kierunek studiów, wtedy masz większe szanse że się na któryś dostaniesz. A potem wybierzesz jeden lub więcej kierunków które najbardziej Ci będą odpowiadały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...