Sooko Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Witam. Było wiele podobnych tematów, ale właściwie żaden nie był wystarczająco dla mnie jasny. Studiuję na uczelni publicznej, zaliczyłem cały pierwszy semestr. Jednakże, od nowego roku chciałbym rozpocząć nowe studia, a tym samym nie podchodzić już do sesji w tym (drugim) semestrze. Czy jak się dostanę na inną uczelnię, będę musiał coś dopłacać? Co jeśli nie dostanę się na tą uczelnię, będę chciał kontynuować naukę na tej samej uczelni i kierunku co jestem? Będę musiał dopłacać, czy jedynie opłaty rekrutacyjne i zabranie tych 30ECTS'ów za pierwszy zaliczony semestr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Nikt nie da Ci obecnie jasnej odpowiedz. Z obecnych regulacji wynika, że powinieneś zapłacić za przekroczenie limitu punktów, ale w związku z wprowadzeniem przepisu o drugim darmowym kierunku studiów to nie ma sensu, bo zawsze można potraktować studia jako 2 kierunek, który jest znowu darmowy. Dokładnie ta sama kwestia podniesiona jest post niżej więc nie wiem jak szukałeś. ????? http://forum.studia.net/topic/3361-rozpocz%C4%99cie-od-nowa-studi%C3%B3w/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...