Matthew3991 Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Dzień dobry. Jestem studentem 2 roku studiów inżynierskich. Dziś ogłoszono podział na specjalności. Niestety nie dostałem się na tą wymarzoną. Nie zamierzam czekać roku i próbować rekrutować jeszcze raz, lecz skończyć z tytułem inżyniera tą specjalność na którą się dostałem. Moje pytanie brzmi. Czy po otrzymaniu tytułu inżyniera na danej specjalności, mogę ponownie rekrutować na studia inżynierskie tego kierunku lecz o innej specjalności??? Proszę kogoś, kto zna się na rzeczy aby mi pomógł. Pozdrawiam,Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Najogólniej rzecz biorąc - możesz, ale po co? Zastanów się nad innymi opcjami: - przenosiny na inną uczelnię, gdzie już ta specjalność jest - wybranie jakiegoś innego kierunku studiów inżynierskich, bliższego wymarzonej specjalności - studia II stopnia magisterskie, zbliżone do tej specjalności, którą masz na myśli - studia podyplomowe, bliższe specjalności Napisz więcej jaki to kierunek, na jakiej jesteś specjalności, a na jakiej się nie dostałeś. Jaka to uczelnia? ZUT? USz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...