magaw12 Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Witam! Kończę właśnie 3 klasę liceum o profilu mat-fiz-ang. Matura blisko i należy powoli decydować o swojej przyszłości. Wstępnie chciałem iść na kierunki takie jak: Elektrotechnika, Energetyka na AGH, jeśli się szczęśliwe dostanę, Z matmą radzę sobie średnio, bo na trójach. Fizyke, jak to się mówi "ogarniam". Angielski nie ma dla mnie żadnego problemu. Chciałbym studiować coś co da mi dobry zawód i ciekawe zarobki oraz możliwość dużego rozwoju. Nie chciałbym studiować trudnych kierunków typu Mechanika i Budowa Maszyn czy też Automatyka i Robotyka. Choć nie wiem jak trudno jest na elektrotechnice. Co myślicie o kierunkach które podałem? Opłacalne? Czy może inne byłyby lepsze, intersują mnie tylko uczelnie techniczne na terenie Krakowa czyli PK I AGH. Proszę was o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 hej, Z jednej strony piszesz, że chciałbyś bardzo przyszłościowy kierunek z drugiej strony taki, który nie jest trudny. To trochę sprzeczne informacje. Nie ma czegoś takiego jak łatwe i trudne kierunki studiów, każdy jest inny i dla każdego co innego jest trudne. Ciężko mi odpowiedzieć na pytanie czy elektrotechnika będzie łatwiejsza od automatyki i robotyki, szczerze mówiąc nie sądzę. To są kierunki o podobnym poziomie trudności. Poczytaj sobie jeszcze o kierunkach technicznych w Krakowie na Krakow.studia.net/techniczne Daj znać czy coś innego wpadło Ci w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Poczytaj sobie również o Energetyce na Wydziale Energetyki i Paliw AGH http://www.studia.net/uczelnie-studia/6474-akademia-gorniczo-hutnicza-im-stanislawa-staszica-w-krakowie-wydzial-energetyki-i-paliw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...