evohuevo Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 W tym roku piszę maturę, nie mam pojęcia na jakie studia pójdę dlatego rozszerzenie piszę z polskiego, WoSu i Studia na kierunku biologia. Myślałem nad dyplomacją/prawem europejskim, i w międzyczasie uczyć się jakieś języka np. niemiecki/niderlandzki. Oczywiście marzy mi się praca w instytucjach zgodnych z moimi studiami, ale jednak to chyba mało realne żeby bez znajomości się tam dostać. Co o tym myślicie? Ogólnie znacie osoby po studiach humanistycznych z naprawdę dobrymi zarobkami? Bo właśnie się zastanowiłem i tak na prawdę nie znam żadnej takiej osoby, wszystkie są po politechnikach, ew. po medycynie. A ja niestety nie zdałbym nawet pierwszego roku na politechnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 A ja znam wiele osób, które są po studiach humanistycznych i zarabiają dobrze lub bardzo dobrze. Sam jestem po studiach humanistycznych i nie narzekam, moja żona też po studiach humanistycznych. A może lepiej zacząć studiować jakiś język obcy? np. filologię angielską lub niemiecką, rosyjską itd. Po takich kierunkach można zdobyć dobrze płatną pracę a przy tym jeszcze dorobić tłumaczeniami i korepetycjami, co o tym sądzisz? i tak chcesz się uczyć języka obcego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...