plichu23 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Witam! Od października tego roku studiuję ,,Grafikę Projektową,, jest to połączenie grafiki komputerowej głownie pracy w (3D Max, Photoshop oraz Corel Draw) z fotografią oraz rysunkiem i rzeźbą do lepszego wyobrażania sobie brył w programach 3D oraz doborze odpowiednich barw przy tworzeniu różnych plakatów i animacji. Studia są przyjemne i jak dla mnie całkiem łatwe. Dlatego też myślę nad rozpoczęciem drugiego kierunku. Nie mowie ze juz teraz ale moze za jakis czas. I myślę nad tym jaki kierunek najlepiej bedzie współgrał z moim obecnym. Myślałem może nad marketingiem albo zarządzaniem. Co o tym myślicie? może jakieś inne powinienem rozważyć? jeśli tak to jakie? proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Proponuje filologię angielska lub niemiecką zawsze CI się w życiu przyda, a z studia z zarządzania zrobisz sobie studia podyplomowe. Filologia zawsze jest dobrze widziana przez pracodawce i zwiększy Twoją mobilność na rynku, zawsze będziesz mógł też pracować za granicą na równi z innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
academic Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Racja, filologia jest tutaj dość dobrym wyborem. Grafik powinien znać języki, w końcu nie można się zamykać tylko na Polskę. Z drugiej strony w pracy grafika przydałby się Podyplomówki z marketingu, w końcu przy akcjach i kampaniach marketingowych będziesz działać. Ale przecież nie muszą to być studia I st, można iść w podyplomówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Dokładnie, studia podyplomowe pozwalają na dokształcenie w każdym zakresie, który jest potrzebny. Właściwie studia podyplomowe z zakresu marketingu przydałyby się każdemu, kto chce prowadzić własną działalność lub znaleźć ciekawą pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plichu23 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Aha, a jeszcze mam takie pytanie ponieważ sporo zajęć mam w programie 3Ds Max gdzie wykonuje sie wiele projektow 3D. Co myślicie o połączeniu tego z architekturą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Architektura to świetny kierunek studiów, warto studiować samą, a w połączeniu z grafiką jest świetnym uzupełnieniem. Moim zdaniem to świetny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenka Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 filologia faktycznie fajny pomysł. albo po prostu..weź to, co Ci w duszy gra. prawda jest taka że rynek rynkiem, moda modą, a nigdy nie wiadomo co się komu w życiu przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...