rocco123 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Witam, mam problem z wyborem studiów, gdyż chciałbym studiować w kierunku związanym z elektromechaniką. Udało mi się go znaleźć tylko na PWSZ w Elblągu. Problem polega na tym, że chciałbym studiować w systemie zaocznym w międzyczasie zdobywając potrzebne mi doświadczenie a w Elblągu nie ma takiej możliwości. Moim hobby jest majsterkowanie i grzebanie przy samochodach. Chciałbym aby moja praca była z tym związana. Proszę o jakiekolwiek informacje gdzie mogę studiować ten kierunek lub propozycje innych kierunków blisko związanych z elektromechaniką. Pochodzę z okolic Włocławka (kujawsko-pomorskie). Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz Szkudlarski Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 W Elblągu niestety tylko lokalna PWSZ prowadzi kierunek, który wpisuje się w Twoje oczekiwania. W Bydgoszczy natomiast masz trochę większy wybór: 1. Mechanika i budowa maszyn, 2. Elektrotechnika, 3. Inżynieria pojazdów elektrycznych i hybrydowych. Wszystkie kierunki prowadzone są na UTP w Bydgoszczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Jeśli zainteresował Cię Elbląg, ale z jakiś powodów nie chcesz go wybrać to bardzo blisko jest już Gdańsk, gdzie Twoje możliwości są nieograniczone. Jest tam również Wydział Mechaniczny na Politechnice Gdańskiej, Zerknij do ich kierunków: http://www.studia.net/uczelnie-studia?idf=5088&p=&n=politechnika-gdanska Tam jest również tamtejszy wydział Oceanotechniki: http://www.studia.net/uczelnie-studia?idf=11162&p=&n=politechnika-gdanska-wydzial-oceanotechniki-i-okretownictwa Co myślisz o tych dwóch alternatywach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocco123 Opublikowano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Mechanika i budowa maszyn to chyba najlepszy wybór, tylko co tak naprawdę mam po tym kierunku? Czytając opinie, wiele ludzi wyraża się negatywnie pisząc, że to czego uczą się na tym kierunku nie ma nic wspólnego z obecną technologią. To prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Zależy od Uczelni, ile ludzi tyle opinie. Nie kieruj się tylko tym co mówią ludzie. Dobre, duże uczelnie mają swoje programy i swoich wykładowców i zawsze znajdzie się taki, który będzie nauczał przestarzale, jednak nie wpływa to na ogół postrzegania kierunku, tyle maruderów - taki kraj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocco123 Opublikowano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 co według Was jest najbliższe elektromechanice? Mechanika i Budowa maszyn (specj. mechanika stosowana z informatyką lub samochody i ciągniki), Automatyka i robotyka na wydziale mechanicznym, mechatronika na WEEiA wszystko na politechnice łódzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Myślę, że żaden z tych kierunków nie jest znacząco bliski elektromechanice. Każdy z nich jest trochę podobny do tego kierunku, jednak główny nacisk kładzie się na nich na mechanikę i to jest raczej ich fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocco123 Opublikowano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Myślę jeszcze nad diagnostyką samochodową na PWSZ, sam nie wiem co wybrać, który kierunek zapewnia najlepszy start? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...