jojo100 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Hej Składałam papiery na prawo, filologię angielską z japońskim i na Finanse i Rachunkowość. Dostałam się na filologię i FiR i wybrałam to drugie. Chciałam zacząć angielski z japońskim za rok jako drugi kierunek studiów. Kiedy już miałam wszystko zaplanowane, zwiększyli liczbę miejsc na prawo i tam również mogę zacząć studia. Teraz nie wiem, co zrobić. Niby fajny kierunek, ale coraz częściej słyszę, że po prawie ciężko jest teraz o pracę, trudno też dostać się na aplikację. Zbyt dużo ludzi teraz kończy ten kierunek. Boję się, że po pięciu latach studiów plus prawdopodobnie 3 latach aplikacji będę kolejnym bezrobotnym prawnikiem. Z drugiej strony inne kierunki też nie gwarantują zatrudnienia... Wiem, że nikt nie podejmie decyzji za mnie, ale co o tym myślicie? Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Z aplikacją po prawie był, jest i zapewne zawsze będzie problem... Osobiście znam kilka osób po tym kierunku, które niestety nie zdały aplikacji, ale pracują i mają się nieźle. Nie widziałam też aby miały jakieś problemy ze znalezieniem pracy. Sądzę, jednak że Twój pomysł ukończenia FiR a później filologii jest ciekawszy, bo otworzysz przed sobą bardzo szerokie perspektywy zawodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Również uważam, że pierwsza decyzja jest bardzo ciekawa. Obyś miała siły na rozpoczęcie studiów na filologii, ponieważ naprawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ana123 Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Widzę, że miałaś podobnie tak jak ja mam teraz . I co wybrałaś? Udało się? Aktualnie studiuję prawo na WSP we Wrocławiu (widzę, że też chciałaś studiować prawo) plus do tego myślę o rozpoczęciu filologii angielskiej (tak jak Ty:D), tylko, że będę starać sie o IOS. Bardzo mnie ciekawi czy Ci sie udało Jednak jak widać ludzie myślą podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...