ak-95 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Mam dylemat. Dostałam się na UJ na filologię angielską z j. niemieckim oraz na UMCS na lingwistykę stosowaną (te same języki). Potrzebuję jakichś porad, wskazówek sugestii co wybrać. Chciałabym zostać tłumaczem lub wykorzystywać języki w celach biznesowych. Która uczelnia jest lepsza pod względem tych kierunków? Czy jest tu ktoś kto mógłby mi pomóc w podjęciu decyzji? z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue DragonFly Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Jeśli nie dowiesz się nic na temat kierunków, to wybierz miasto, które Ci bardziej odpowiada. Kraków jest droższy, ale ciekawy (jeśli ma się kasę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyska1991 Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Osobiście polecam Akademie Ignatianum w krk, jest publiczna uczelnia wiec oplata to jedynie stowka na semestr w tym juz wliczone ubezpieczenie. Sa plusy ze nie jest to uczelnia z rozglosem jak uj bo jest 99,9% ze sie dowstaniesz. Wybór kierunków coraz lepszy rozwija sie ja jestem na kulturoznawstwie juz 5 rok i jestem mozna powiedziec usatysfakcjonowana w 90% wiadomo te 10% nie bo trzeba sie jednak cos pouczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...