miloszsz Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 WItam , jak wiadomo raczej pracodawcy nie zabijają się o studentów/absolwentów studia z zarządzania :/ co dobrze jest umieć lub co może się przydać w CV by zwiększyć nasze szanse w procesie rekrutacyjnym ?? Poza angielskim , który jest już standardem oraz pakietem office co jeszcze nam pomoże ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Przede wszystkim wszelkie staże, praktyki dodatkowo praca, pokazać, że wiesz jak wygląda praca. Pracodawcy nie chcą zatrudniać osób, których poźniej trzeba szkolić, którzy nigdzie nie pracowali i nie wiedza jak to wygląda. Więc każda praca, nawet wykladanie towaru w sklepie zawsze się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Ja bym przemyślała jeszcze raz sprawę z angielskim, niby to już standard, bo każdy tego wymaga, ale czy każdy kandydat tak naprawdę zna ten język? Wpisują często dobrą lub bardzo dobrą znajomość a niestety nie jest to prawdą. Język poparty certyfikatem to strzał w 10. Tak przynajmniej było w moim przypadku (a też Podyplomówki z zarządzania kończyłam:)). Radziłabym Tobie też zastanowić się nad drugim językiem, może niemiecki, rosyjski? Certyfikaty robią wrażenie nie tylko w przypadku języka, pamiętaj o tym! Oczywiście doświadczenie o którym pisze Łukasz też jest dużym atutem:) Ważne są również zainteresowania, ale takie faktyczne, pracodawcy coraz częściej pytają o to i lubią wałkować ten temat! A przede wszystkim jak umówisz się na rozmowę, to zaskocz swojego rozmówcę i zamiast czekać grzecznie aż zacznie Cię maglować i pytać o wszystko, ty zacznij mu zadawać pytania o pracę, firmę itp. jakbyś chciał sprawdzić czy to Tobie odpowiada ta oferta pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miloszsz Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 w tym roku (chyba )skończę III rok filologii angielskiej i III rok studia z zarządzania więc raczej ten mój angielski jest dobry co do języka to próbowałem się uczyś hiszpańskiego , ale odpuściłem , teraz męczę włoski i lepiej mi idzie zainteresowania też mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaja Metrowska Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Rynek obecnie chłonie przede wszystkim specjalistow z branży IT. Wszelkiej maści programistów, grafików itd. Wystarczy popatrzeć na oferty pracy. Pracownicy wymienionych zawodów mogą też liczyć na całkiem solidne zarobki. Od kilku lat króluje Java. Studia to doskonały czas aby się tym zająć - później nie będzie czasu. A uczyć się można z materiałów zdobytych w sieci, takich kursów - link, czy wspólnie ze znajomymi. Nie warto tracić swojej szansy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miloszsz Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Wybaczcie, że tak długo nie pisałem . Miałem kontakt z informatyką i wiem, że java inne tego typu języki programistyczne to nie dla mnie. Mam bardzo dobrą zdolność logicznego myślenia, łączenia faktów i analizowania ale informatyczne sprawy są definitywnie nie dla mnie. Chodziło mi raczej o typowe umiejętności , np. w niektórych profesjach dobrze jest znać AutoCad itp . I właśnie o coś takiego pytam czy są jakieś tego typu ,,rzeczy'' , albo jakieś szkolenia lub kursy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Tak, naturalnie jest bardzo dużo szkoleń, które realizują często właśnie uczelnie, z konkretnych zagadnień. Nawet nie muszą to być szkolenia a studia podyplomowe, dzięki temu zdobędziesz również dyplom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktorek Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Myślę że juz od wielu lat i także dzisiaj najbardziej przydatne są umiejętności zakresu kadrowo płacowych. Księgowość, finanse zawsze będzie potrzebna póki będa istnieć firmy. Można się zawsze na boku dokształcać chodząc na szkolenia w tym kierunku, są jeszcze niektóre za darmo, ze środków unijnych np w Stowarzyszeniu B-4. Audyt, finanse, rachunkowość, samodzielny księgowy, controlling, w tym jest przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek90 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zapisz się na szkolenia, kursy, rób staże a na pewno znajdziesz dobrą robotę. Ja mam zamiar wziąć udział w tym szkoleniu h bo marzy mi się robota w agencji marketingowej lub nawet własna DG w tej dziedzinie. Terz same studia nie wystarczą, trzeba się dokształcać i zdobywać doświadczenie gdzie tylko się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annacia Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Fajnie jest u mieć jakiś nietypowy jezyk, u nas w Łodzi jest branie na jezyki skandynawskie bardzo duże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 W Trójmieście też pełno osób idzie na języki skandynawskie, taka moda teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 To prawda, ostatnio jezyki skandynawskie sa bardzo popularne. Ale tez za tym trendem idzie faktycznie zainteresowanie pracodawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Dokładnie to nie tylko moda ale zapotrzebowanie na rynku pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Trochę dyskusja odbiegła od samego studia z zarządzania. Tak naprawdę, to jest mega szeroki kierunek. A o jakiej karierze myślisz? Praca w biznesie czy raczej jakiejś organizacji? Może masz na myśli już jakąś branżę? Dobrze jest się wyspecjalizować. Tutaj masz ciekawą rozmowę na temat studia z zarządzania, głównie tego, jak znaleźć swoje miejsce na tych studiach i potem na rynku pracy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Bardzo dobry wywiad, warto obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sielak21 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Kierunek studia z zarządzania jest bardzo popularny, więc bez dobrego okresu stażu minimum rok i zrobienia kilku kursów, może być problem z zatrudnieniem, próbuj łapać fuchy dodatkowe na dłuższy okres, chociaż jakiś copywriting, czy coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 To kierunek bardzo szeroki i trzeba łapać możliwie duzo doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 każde doświadczenie się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Dokładnie, nawet nie musi być stricte branżowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...