Castius Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Hej :] Jestem na drugim roku studiów inżynierskich, na kierunku mechanika i budowa maszyn. Od zawsze pasjonowałem się motoryzacją i moim marzeniem jest pracować w tej branży. Nie chciałbym się jednak ograniczać tylko do jednej ścieżki i zastanawiam się, czy drugi kierunek może mi pomóc w przyszłej karierze. Myślę o czymś, co może wiązać się z pracą przy samochodach i będzie niezłym uzupełnieniem do studiów inżynierskich. Myślę o kierunkach typu grafika komputerowa, wzornictwo, czy informatyka multimedialna. Czy to ma sens? Wydaje mi się, że może to zaimponować przyszłemu pracodawcy i otworzyć nowe możliwości. Zawsze chciałem pracować jako projektant samochodów zarówno na poziomie czysto technicznym jak i tym trochę mniej ścisłym. Mam na myśli na przykład projektowanie nadwozia, czy wnętrza. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Może po prostu nie wybieraj na razie dwóch kierunków studiów, zrób licencjat z jednego np. mechaniki i budowy maszyn i po tych 3 latach zdecydujesz, czy na mgr kontynuujesz studia na danym kierunku, czy wybierasz np. wzornictwo? Robienie dwóch kierunków studiów wiele Ci nie pomoże, a tylko będziesz miał przeszkody, problem z ułożeniem zajęć, problem z praktykami, będą powtarzały Ci się kierunki. W tej chwili możesz zrobić licencjat z jednego a mgr z drugiego, pamiętaj, że masz też możliwość skorzystania ze studiów podyplomowych w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...