qezzy Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Witam, Właśnie kończę licencjat z Historii ale nie zamierzam kontynuować tego przedmiotu. Przez całe studia dorabiałem praując w infolinii banku i wciągnąłem się w temat finansów. Chciałbym rozpoczać studia 2 stopnia na Finansach i rachunkowości. Z tego co widziałem jest możliwość dostania się na takie studia na podstawie napisania egzaminu wstępnego. Chciałbym zapytać czy w takim przypadku tylko wynik jest brany pod uwagę? Czy też ktoś z osób rekrutujących może stwierdzić, że osoba po kierunku humanistycznym będzie mniej wartościowych kandydatem niż ktoś po studiach inżynierskich. Dodatkowo chciałbym zapytać czy w przypadku jednoczesnego studiowania na studiach I i II stopnia musiałbym zapłacić za jeden z tych kierunków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Jeśli będziesz dopuszczony do egzaminu to będzie brany pod uwagę tylko wynik, zresztą muszą Cię powiadomić o sposobie rekrutacji i tym co będzie brane pod uwagę. "Dodatkowo chciałbym zapytać czy w przypadku jednoczesnego studiowania na studiach I i II stopnia musiałbym zapłacić za jeden z tych kierunków?" Czy dobrze rozumiem, że poza rozpoczęciem studiów II stopnia na Finansach i rachunkowości chcesz rozpocząć jeszcze jedne studia I stopnia? W takim przypadku będzie konieczność odpłatności za studia I stopnia, ponieważ już wyczerpałeś limit darmowych punktów na kierunku historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...