Samosia Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam Może orietnuję się ktoś co trzeba zrobić aby dostać się na malarstwo? Jak wyglądają egzaminy? Jak wygląda zaliczenie z danego przedmiotu co i jak ogólnie, bo ciekawa jestem Kocham rysować i malować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamerka Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Cześć Z tego co słyszałam to trzeba coś namalować, naszkicować i możliwie, że jest również jakiś egzamin pisemny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue DragonFly Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz na stronie internetowej uczelni, która Cię interesuje Egzamin zazwyczaj składa się z dwóch etapów: 1. to tzw teczka a 2. to egzanim z rysunku i malarstwa. Teczka to zbiór prac (raczej o określonych wymiarach), raczej powinno być ok 10 rysunków i ok 10 prac malarskich. Na egzaminie z rysunku rysuje się postać (modela). Niektóre uczelnie dopuszczają rysunek tylko ołówkiem, niektóre dopuszczają także rysunek sepią, kredkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue DragonFly Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 P.s. Egzaminów pisemnych nie ma, ale czasami jest egzamin ustny z historii sztuki. Czasami na postać tylko luźnej pogawędki o tym, jakich artystów lubisz i dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weteranek Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Witam, ja jestem na malarstwie i sobie chwalę asp warszawa, polecam:) Egzamin wstępny polegał najpierw na ocenie teczki, potem malowanie, potem rozmowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...