Aleks_17 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Witam. Moja sytuacja przedstawia się następująco: bardzo zależy mi na kierunku Prawo na UJ, jednak szanse, że w tym roku się dostanę są raczej małe. Dlatego mam generalnie dwie opcje: pójść na zaoczne na UJ i próbować się przenieść na dwa sposoby na stacjo (albo przez średnią albo przez poprawę matury) lub iść na gorszy uniwersytet na stacjonarne prawo i próbować po roku poprawiać maturę i jeszcze raz rekrutować się na UJ na stacjo. Co jest lepszym wyjściem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Najlepiej za rok poprawić maturę i próbować iść na UJ stacjonarnie lub po prostu robić niestacjonarne. Na przeniesienie małe szanse. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danae13 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Do przeniesienia musisz mieć wysoką średnią z zaocznych. O zmianie trybu studiów na podstawie wyniku matury nie słyszałam i nie wiem, czy jest w ogóle możliwe - no chyba że by kombinować z zaliczeniem roku na zaocznych, poprawienie matury, dostanie się na stacjo w normalnym trybie rekrutacji i usiłowanie przepisania się od razu na II rok stacjo poprzez przepisanie ocen. Ale to długa droga. Jeślibym byla na Twoim miejscu, to gdybym się dostała na zaoczne, to bym cisnęła średnią i usiłowała zmienić tryb studiowania na II roku. Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicek Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Przy niestacjonarnych trzeba liczyć się z dużym naciskiem na samokształcenie A jaki rozważasz ten "gorszy" Uniwerystet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleks_17 Opublikowano 7 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 @kicek rozważam UŚ. W tym roku wychodzi mi 74,5 puntów rekrutacyjnych na UJ i raczej nie ma szansy, żebym się dostała, chyba że zdarzy się cud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicek Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Godzinę temu, Aleks_17 napisał: @kicek rozważam UŚ. W tym roku wychodzi mi 74,5 puntów rekrutacyjnych na UJ i raczej nie ma szansy, żebym się dostała, chyba że zdarzy się cud. Zawsze wato próbować. A z ciekawości - jaki jest próg? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleks_17 Opublikowano 7 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 @kicek sądzę, że ok 76-78 coś takiego, z racji że matury nie były proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...