Davi Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Witam, W przyszłym roku chciałbym studiować na jednej z tych uczelni : -PWr (Politechnika Wrocławska) -PW (Politechnika Warszawska) -AGH (Akademia Górniczo Hutnicza Kraków) -UEK (Uniwersytet Ekonomiczny Katowice) Jeśli chodzi o kierunek to praktycznie wybrałem Informatyke, jednak po za wyborem uczelni gdzie jak wiadomo w Informatyce jak i wielu innych dziedzinach liczy się to co się sami nauczymy, a nie to co zaoferuje nam uczelnia to chciałbym się dowiedzieć jak z rynkiem pracy w tych miastach. Obecnie pracuje zdalnie i bez problemu łącze szkołę z łapaniem małego doświadczenia. Dlatego prosiłbym was o pomoc w wyborze miasta, które oprócz nauki oferowałoby mi duży rynek pracy, chciałbym już od 1 roku pracować. Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milosz Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Dlaczego nie Politechnika Poznańska? Także słynie z doskonałego kierunku Informatyka. Możliwości zatrudnienia także będziesz miał tutaj sporo. Warszawy nie polecam raczej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Hej, Z tego co wymieniłeś to zdecydowanie polecam AGH w Krakowie lub Politechnikę Wrocławską. Jeśli chodzi o oferty pracy to myślę, że w tych miastach nie będziesz miał większego problemu tym bardziej, że nie marnujesz czasu i już zbierasz doświadczenie. Pracodawcy bardzo na to zwracają uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Cześć, Wydaje mi się, że każda z tych uczelni jest dobrym wyborem. Faktycznie pozostaje miasto:) i na pewno nie zdecyduje o tym jeden aspekt. Warszawa to na pewno największe możliwości pracy, ale... : 1 - ostatnio firmy informatyczne z Wawy zatrudniają zdalnych informatyków i grafików z mniejszych miast, bo mniej im płacić muszą, tego raczej we Wrocku, Katowicach czy Krakowie nie ma 2 - koszty życia w Wawie nie są małe. Życie studenckie najlepsze znowu w Krakowie i Wawie. Wybór trudny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgośka Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Na mnie ostatnio dobre wrażenie robi Wrocław, zdecydowanie. Jak przeglądam oferty pracy, to najwięcej z IT jest tam i w Wawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekAdm Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 W poznan.studia.net jest też sporo pracy w IT, chociażby w Allegro, które co jakiś czas rekrutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milosz Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Do Poznania przeniósł się także Merlin.pl.Duże firmy powoli zaczynają uciekać z Warszawy, więc może lepiej studiować w bardziej perspektywicznym mieście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davi Opublikowano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Szczerze to nawet nie zastanawiałem się nad Poznaniem, dobre opinie posiada Politechnika Poznańska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekAdm Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Poznańska Politechnika ma bardzo dobrą opinię. A w kilku ostatnich latach wzbogaciła się o fantastyczną infrastrukturę. Na PP organizuje się też sporo ciekawych, otwartych konferencji (Google, Allegro) z których można wiele wynieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davi Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 A jak wygląda rekrutacja, każda uczelnia ma osobną stronkę na której wybieram dany kierunek czy jest jedna strona dla wszystkich uczelni i wybieram uczelnie według priorytetów, a później kierunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...