Anonim555 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Witam, obecnie jestem na 3 roku studiów na UM na kierunku Biotechnologia Medyczna ( Biomedical Science ). Jestem zadowolony ze swojego wyboru, ponieważ w przyszłości chciałbym zajmować się pracą naukową, ale również marzy mi się połączenie ścieżki naukowej z diagnostyczną. Niestety, nadal nie wiadomo, czy uruchomią studia podyplomowe z analityki medycznej, przez co ciężko cokolwiek stwierdzić. Nie wiem, czy kontynuować studia magisterskie na tym samym kierunku( w j. angielskim oczywiście) czy lepiej rozpocząć analitykę medyczną? Tylko obawiam się, że mając 22/23 lata to już trochę za późno na 5 lat studiowania( w najlepszym przypadku 3,5 jak przepiszą oceny i pozwolą przeskoczyć). Nie chciałbym również mieć takiej sytuacji, że rozpocznę analitykę medyczną i nagle otworzą studia podyplomowe. Co w takiej sytuacji robić, poczekać aż ostatecznie Sejm zatwierdzi lub odrzuci projekt o medycynie laboratoryjnej? Czy lepiej obronić licencjat i rozpocząć nowe studia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Nie do konca rozumiem o co chodzi z wiekiem i rozpoczeciem studiow. Ludzie studiuja w wieku 30 czy 50 lat. W czym problem? Wiadomo, ze zdecydowanie lepiej wybrac wowczas studia niestacjonarne jesli takie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonim555 Opublikowano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Chodzi głownie o aspekt finansowy oraz utratę ulg studenckich, które teoretycznie przysługują do 26 roku życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 To nalezy chyba juz isc do pracy?i studiowac niestacjonarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonim555 Opublikowano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Problem w tym tkwi, że na chwilę obecną nie ma tych studiów w formie niestacjonarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 To studiuj stacjonarnie. 5 lat to zadna tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...