Skocz do zawartości
Klaudynkaka

Rezygnacja ze studiów

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem. Najpierw dostałam sie na dziennie studia na UMCS w Lublinie ale potem w dalszych rekrutacjach dostalam sie na Uniwersytet Warszawski. I teraz tak: gdzies wyczytałam , że musze złożyć podanie o rezygnacje na UMCSie jednak strasznie mi nie po drodze w tym czasie do Lublina. Więc nasuwa mi sie pytanie czy bede miala jakies konsekwencje jest nie zrezygnuje z tamtych studii ale okaze sie po prostu ze nie bede chodzic to moze mnie wykresla i bedzie spokoj?

Przepraszam że się wpycham w wątek, ale mam  podobny problem. Złożyłem papiery na politechnikę we Wrocławiu oraz w Warszawie. Obecnie jestem w obu uczelniach. Chcę zostać w Warszawie. Też muszę wysyłać jakąś rezygnację do Uczelnie we Wrocławiu? Czy nie jest już trochę za późno mogę mieć potem jakieś problemy z pkt. ECTS ?

Przepraszam że się wpycham w wątek, ale mam  podobny problem. Złożyłem papiery na politechnikę we Wrocławiu oraz w Warszawie. Obecnie jestem w obu uczelniach. Chcę zostać w Warszawie. Też muszę wysyłać jakąś rezygnację do Wrocławia? Czy nie jest już trochę za późno mogę mieć potem jakieś problemy z pkt. ECTS ?

Cześć, wątki są chyba dla wszystkich :) A co do Twojego pytania, to skoro podejmiesz studia tylko w Warszawie, to rezygnacja w Uczelnie we Wrocławiu nie ma nic wspólnego z punktami ECTS. Myślę, że powinieneś poinformować PWr, że rezygnujesz. Najlepiej tam zadzwonić, do dziekanatu, poinformować i pewnie poproszą, żebyś jakieś pismo złożył.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• To zależy od firmy, ale na produkcji często jest dużo utrzymania ruchu, czyli naprawiania awarii, diagnozowania problemów i dbania, żeby linia działała bez przerw. Programowanie też się zdarza, ale raczej przy modyfikacjach niż na co dzień. Czasem trzeba coś przeprogramować, czasem wymienić czujnik albo rozgryźć, czemu maszyna stanęła. Jak chcesz się przygotować, to warto nauczyć się obsługi sterowników PLC, bo bez tego będzie ciężko. Możesz zerknąć na kursy tutaj: https://pidlaboratory.com/pl/kursy/. Przydaje się wiedza praktyczna, więc im więcej ćwiczysz, tym lepiej.
    • Dostałem propozycję pracy jako automatyk na produkcji, ale nie wiem, czego się spodziewać. Czy to bardziej naprawianie awarii, czy raczej programowanie?
    • Siedzę i się zastanawiam… Mam działkę budowlaną po rodzicach, ale od lat stoi pusta i tylko podatki za nią płacę. Wystawiłem na OLX i inne portale, ale zero konkretów – ludzie dzwonią, pytają, ale nikt nie chce kupić. Czy ktoś sprzedawał działkę firmie skupującej nieruchomości? Trafiłem na ABC Skup Nieruchomości (https://abcskupnieruchomosci.pl), którzy kupują działki za gotówkę. Nie wiem, czy to się opłaca. Jakieś rady?
    • Kumpel ostatnio skorzystał z „taniej” ekipy przeprowadzkowej i skończyło się stratą dwóch szafek i odbitymi ścianami. Nie chcę powtórki z rozrywki, ale też nie mam zamiaru przepłacać. Ktoś korzystał z usług  firmy Przeprowadzki od A do Z z Krakowa? Na www mają przejrzysty cennik i wydaję się, że działają profesjonalnie.
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.