deleted account Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Witam wszystkich, od wczoraj znane są wyniki matur. Spodziewałem się, że moje własne będą nieco wyższe. Osobiście mam 144,8/220 punktów na Politechnikę Gdańską, a chciałbym studiować informatykę i każdy punkt w rekrutacji się liczy. Moje pytanie: czy warto "bawić się" we wgląd do matury? Jak często egzaminatorzy mylą się np. w liczeniu punktów i jak często wgląd do matury przynosi korzyści? OKE zdaje się utrudniać procedurę jak tylko się da (wgląd tylko w siedzibie OKE, 25 min. na wgląd, wniosek po wniosku w przypadku znalezienia błędu). Nie wiem czy gra jest warta świeczki i czy moje zainteresowanie wglądem do matury nie jest spowodowane tylko i wyłącznie "granicznym" wynikiem na wymarzony kierunek. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Jeśli nawet Ci to coś da to raczej 1-2 pkt czy to Ci coś daje odnośnie dostania się na studia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Tutaj znajdziesz informację jak uzyskać wgląd do matury i jak ewentualnie odwołać się od oceny https://studia.pl/jak-odwolac-sie-od-wyniku-z-matury/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deleted account Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Bardzo ciężko powiedzieć. Na PG od bieżącego roku jest inny system punktacji niż w latach poprzednich, biorący pod uwagę do 4 rozszerzeń (maks. 220 punktów). Jeśli mogę ewentualnie liczyć na 1-2 punkty to przy takiej skali sobie odpuszczę. Zwłaszcza, że nie zostało wiele czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...