Jarosław Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Witam, w tym roku kończę pierwszy rok studiów. Z uwagi na słaby wynik matury wybrałem uczelnie, która nie była moją wymarzoną. Z tego powodu zapisałem się na maturę w tym roku by napisać ją jeszcze jeden raz i poprawić swój wynik. Zakładając, że uda mi się to zrobić chciałbym zmienić uczelnie ale zamierzam wybrać ten sam kierunek studiów. Pierwsze pytanie to czy lepiej będzie jeśli spróbuję zmienić uczelnię i zacznę drugi rok na nowej uczelni (słyszałem, że jest to raczej trudne) czy lepiej będzie rzucić obecne studia i zacząć znowu od pierwszego roku tylko na innej politechnice. Chciałbym też wiedzieć jak jest z tą poprawioną maturą. Czy w obu przypadkach liczą się wyniki tej nowszej? Jeżeli w złym miejscu umieściłem posta to z góry przepraszam ale jestem nowy na tym forum. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Liczą się wyniki poprawionej matury. A po co poszedłeś na obecne studia? Przecież to bez sensu. Moim zdaniem lepiej jest się przenieść ale to trudne. Możesz zacząć nowe studia i liczyć że może uda się przepisać kilka ocen z przedmiotów zaliczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...