KKowalski Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Witam, Moje pytanie dotyczy rekrutacji na studia. Na maturze zdaję rozszerzony j.angielski i Wiedzę o społeczeństwie. Pytanie brzmi: Jakie kierunki w Polsce w rekrutacji łączą jedynie te dwa przedmioty? Chodzi mi o sam rozszerzony WOS + angielski + jakiś przedmiot na poziomie podstawowym. Z góry przepraszam za brak wiedzy na ten temat, ale jakoś nie jestem w stanie tego w pełni ogarnąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Zdajesz sobie sprawę że kierunków jest kilkaset. Na wiele z nich wystarczy wos i angielski. Głównie będą to kierunki humanistyczne ale też i filologiczne. Wos to przedmiot doskonale przygotowujący do politologii czy socjologii czy dziennikarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KKowalski Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Dziękuję za odpowiedź, Chodzi mi bardziej o to, że praktycznie każdy kierunek daje dodatkowo dużo punktów za rozszerzony polski. Obawiam się, że mimo dobrze zdanego WOSu I angielskiego, brak punktów za roz. Polski będzie na tyle duży, że nie dostanę się na wymarzony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 A jaki to wymarzony kierunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KKowalski Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 2 minuty temu, Łukasz napisał: A jaki to wymarzony kierunek? Prawo, Podatki i doradztwo podatkowe, międzynarodowe stosunki gospodarcze, coś z tych trzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Po co cytujesz post pod postem. Wiem co napisałem. Na SM czy prawo to właściwe przedmioty maturalne. Na podatki - przydałaby się rozszerzona matematyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...