Skocz do zawartości

sefrenity

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    1
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralna

O sefrenity

  • Tytuł
    Nowicjusz
  1. Cześć. :) Stoję przed wyborem kierunku Gastronomia na Śląskiej Szkole Medycznej w Katowicach, który obejmuje 3,5-letnie studia inżynierskie, ponieważ zależy mi na zdobyciu wyształcenia medycznego oraz tytułu inżyniera. Zorientowałam się, że inżynierowie mają większe szanse na zatrudnienie na polskim rynku pracy, dlatego zdobycie tytułu inżyniera jest dla mnie priorytetem. Częściowo wiążę swoją przyszłość też ze służbą zdrowia, ale dopiero po ukończeniu studiów licencjackich inżynierskich będę bardziej zorientowana, który zawód medyczny będzie dla mnie najodpowiedniejszy. Chociaż gastronomia nie należy do moich sztandarowych zaintresowań, od czasu do czasu lubię poczytać o zdrowym odżywianiu, wypróbować nowy przepis i ładnie udekorować potrawę. Dlatego mam do Was kilka pytań: 1. Czy po studiach inżynierskich (3,5 roku) na kierunku Gastronomia mogę się ubiegać o przyjęcie na studia magisterskie (inżynierskie) na Politechnice, Uniwersytecie Przyrodnicznym, Uniwersytecie Medycznym i innych uczelniach z tytułem magistra inżyniera z kierunkiem Gastronomia? 2. Czy do studiowania odrębniejszego kierunku np. chemii kosmetyków, technologii żywności na Politechnice lub Uniwersytecie Przyrodnicznym albo kierunku medycznego na Uniwersytecie Medycznym, zostanie uwzględniony kierunek Gastronomia z tytułem inżyniera na poziomie licencjata? Proszę o udzielenie odpowiedzi. :)
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.