Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Matematyka na polibudzie
dodany przez
Magda225, w Techniczne
-
Podobna zawartość
-
Przez Milka29
Witam,
Poziom żałośnie mały
matma 30%,
Polski 56%
Angielski 56%
Tak wiem że to późno ale druga tura wciąż trwa.
Na jakiej uczelni (prywatna, państwowa - bez różnicy) i na jaki kierunek w Stolicy z takimi wynikami mogę liczyć na przyjęcie?
Nie będę ukrywał, chodzi przede wszystkim o dalszy pobór renty rodzinnej która jest mi przyznana, ale oczywiście też myślę o studiach w kategorii rozwoju.
Jestem po prostu ciekawy czy i gdzie mogę sie dostać po takiej maturze. Koniecznie studia zaoczne.
Wiem że moje podejście może się wydawać głupie ale ta renta to nie są małe pieniądze i były by świetnym dodatkiem do pieniędzy zarobionych.
Myślę że z waszych propozycji wybiorę coś interesującego.
Z góry dzięki
-
Przez violettatamara
Gdzie lepiej studiować filologię angielską zaocznie na studiach licencjackich – KUL czy Akademia Nauk Stosowanych Wincentego Pola w Lublinie (AWP)?
W AWP kierunek to "Filologia angielska z lingwistyką stosowaną (j. hiszpański)". W KUL-u w programie studiów jest j. niderlandzki. Nigdy nie miałam styczności z j. niderlandzkim, natomiast j. hiszpańskiego jako drugiego uczyłam się w gimnazjum i w liceum. Od roku studiuję dziennie zarządzanie w Lublinie i wolałabym nie zaczynać drugiego kierunku stacjonarnie. Nie chciałabym również studiować anglistyki dziennie, a zarządzania zaocznie, gdyż mogłabym mieć problem z przedmiotami związanymi z matematyką.
-
Przez Justyna9825
Cześć wszystkim, jestem tutaj nowa. Jestem studentką II stopnia żywienia człowieka i dietetyki i w ramach mojej pracy magisterskiej badam opinię studentów na temat systemów znakowania żywności. Wiem, że niechętnie wypełniamy ankiety, ale obiecuję, że moja jest naprawdę krótka (do wypełniania w 2-3 minuty tak naprawdę), a ja będę dozgonnie wdzięczna za pomoc. Życzę Wam miłego dnia i powodzenia w nowym roku akademickim! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfK-eITCMLalg8s2KwgEVZoDAxFPF4NQcTymtl1EuFBBo7Leg/viewform?fbclid=IwAR2nrC9Qg4k-cEBUmG1j1jvKr6Efm9W7RFuQU0OlG5qsD8hRjlz-IcrFOVU
-
Przez KarolinaZab
Witam, mam pytanie.
Otóż, na Politechnice Gdańskiej działa system rekrutacji, w którym wybiera się on-line kierunki, którymi jest się zainteresowanym. Trzeba ustawić je w kolejności preferencji.
Wczoraj zostały ogłoszone wyniki, i dostałam się na 3 wybór (Mechanika i budowa maszyn w języku angielskim). Dostałam się też na dwie listy rezerwowe (kolejno wyborów jeden i dwa, czyli Robotyka, elektronika i telekomunikacja)
Finalnie interesuje mnie 3 wybór, ten na który się dostałam, ale dzisiaj byłam zmuszona złożyć w pierwszej kolejności dokumenty na kierunki, gdzie jestem na liście rezerwowej.
Na telekomunikacji jestem 424 na 280, czy jest szansa, że się dostanę?
Jeśli tak, to czy mogę jeszcze przez zaczęciem pierwszego roku zmienić kierunek po ogłoszeniu finalnych list?
-
Przez powerfullspace
Witam,
zostało 2 miesiące do matury z matematyki, a moje umiejętności z rozszerzenia określam na ok. 20%. Poszukuję rozwiązań najtańszych, korepetycje nie są dla mnie rozwiązaniem. Może znacie jakieś naprawdę dobre książki? Może jakieś strony, kanały na yt (oprócz Matemaksa, Patomatmy). Co wg Was najczęściej się pojawia na maturze? Macie idee jak przygotować się w dwa miesiące? Wynik z rozszerzenia bardzo by mi się przydał w rekrutacji na studia.
Z gory dziękuję za odpowiedź!
-